Milyen fórumon lehetne ennek a sok szabálytudó,
öntudatos gyalogosnak elmagyarázni, hogy ok. , hogy a
zebra az ővék, a legalább egy pillantást vessen a gk.
Vezetőjére, hogy látja-e?!
Figyelt kérdés
Lehajtott fejjel,vagy büszkén,eget nézve is elsőbsége van,de ha esik,szürkület van,ő pedig fekete ruhában világít akkor meg csodálkozik,hogy felborítják! Fáj,az a szemkontakt nekik,hogy látva vannak-e vagy sem?? Aki tud ültessen be maga mellé nem autós embereket,hogy lássák,már ők is,hogy sokszor mennyi látszik belőlük!!
Márpedig az elsőbbség adási kötelezettség akkor is érvényes rád, ha egy vasdarabnak adod és akkor is, ha puhatestűnek. Íme a jogszabály:
"Azt a helyet, ahol az (1) bekezdés értelmében a gyalogosnak elsőbbsége van, a jármű vezetőjének csak olyan sebességgel szabad megközelítenie, hogy a jármű vezetője az elsőbbségadási kötelezettségének eleget tudjon tenni. A jármű vezetőjének a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet csak fokozott óvatossággal és olyan sebességgel szabad megközelítenie, hogy a járművel, amennyiben szükséges, a gyalogos átkelőhely előtt meg is tudjon állni."
A beszélgető hölgyekre nem tudok megoldást :)
2013. márc. 31. 16:17
12/35 anonim válasza:
Igyekszem javítani az arányomon.☺
2013. márc. 31. 16:21
13/35 anonim válasza:
11-es: Erről beszélek, ilyen törvény mellett, hogy lehet haladni egy főútvonalon?
Na most, ha te autóval 1m-re vagy a zebrától, és kiugrik egy kamikaze én vagyok a jani típusú keménylegény, elcsapod, és kit fognak lecsukni? TÉGED. Undorító.
2013. márc. 31. 16:34
14/35 anonim válasza:
Ja azt elfelejtettem oda írni, hogy előtte nem állt ott, tehát a semmiből (bokorból) ugrik ki a zebrára.
Na bizonyítsd, hogy ő ezt tette. Az eredmény az lesz, hogy nem megfelelő sebességgel mentél a zebra előtt, nem tudtál megállni. Kész, mehetsz börtön.
2013. márc. 31. 16:35
15/35 anonim válasza:
Kedves utolsó! Az általad írt példa azért nem egészen életszerű :) Én csak arra próbálok meg rávilágítani, hogy sokan még mindig az "erősebb jogán" közlekednek, nem pedig a szabályok szerin.
2013. márc. 31. 16:48
16/35 anonim válasza:
* szerint
2013. márc. 31. 16:57
17/35 anonim válasza:
#14 a szabály feltételezi, hogy a gyalogosátkelő mindkét vége jól látható. Ezt biztosítandó például, hogy nem szabad előtte várakozni. Én még nem láttam olyan helyet ahol a zebra melletti járdát bokor vagy más nagyban takarná.
2013. márc. 31. 17:00
18/35 anonim válasza:
Ez megint mellébeszélés, és ez nem menti fel a szabályt a hibája alól. Igenis előfordulhat, ugyanúgy, ahogy más extrém dolog is előfordult. A szabály nem jó és kész. Jogi tejhatalom a gyalogos részére.
2013. márc. 31. 17:02
19/35 A kérdező kommentje:
Olyat láttál már,hogy sarokház kőkerítés és utána zebra,és jön a magabiztos igazamvan,passzátszél indító gyalog,körülnézés nélküli határozott mozgással!? na akkor állj meg!! csak annyit,hogy nézzenek szét mielőtt összatörik a kocsimat!!! ez olyan nagy kérés?? okés a szabályok,de egy kicsit legyünk már emberibbek!! ne állítsuk már meg az utolsó két autót a sorban,ha utánuk nem jön senki!! a gondolkodóbbaknál megfigyelhető,hogy tudja,hogy elsőbsége van,de egy kézlegyintéssel továbbengedi a tonnákat,mert ő ott volt a fizika órákon!!
2013. márc. 31. 17:10
20/35 anonim válasza:
" Jogi tejhatalom a gyalogos részére." Miért gondolod azt, hogy autóban ülve neked több jogod van a közlekedéshez? Már ne haragudj, de ez az egyik legrosszabb hozzáállás a közlekedésben, amikor már fejben felülbírálod a törvényeket. Nem olyan nehéz ám a zebránál lassítani és szükség szerint megállni, csak egy kicsit változtatni kell a megítéléseden.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!