Szerintetek jó, hogyy a zebrán a gyalogosnak van elsőbsége?
Nem a gyalogosok ellen beszélek, én is szoktam gyalog közlekedni.
A zebra szolgálhatna csak arra, hogy a gyalogosok ne összevissza mindenhól keljenk át az úttesten, hanem csak a kijelölt helyen. De a gyalogosok miatt meg kell állni az autóknak. Egy gyalogos könnyebben megáll, mint a 1.2 tonnás autók, melyeknél a megállás-gyorsítás többletfogyasztással jár, és így még a levegőben is több a szmog. Ahol nehéz átkelni a sok autó miatt, ott lámpa irányíthatná a gyalogos átkelést.
Jó, különben sosem engednénk át őket... :P
Félretéve a viccet: a forgalmas helyeken mindenhol lámpánál vagy körforgalomnál van a zebra, ahol egyébként is le kell lassítani/megállni.
"A mi városunk 30000 lakosú, és egy ekkora városban nincsenek lámpák" - akkor vagy a forgalom nem indokolja, vagy nincs rá pénz.
Én a közeli 14000 lakosú, nagyon forgalmas kisvárost tudom felhozni példának, ott két főút megy keresztül (É-D és K-Ny irányokban). Összesen talán 15 zebra van ami a főutakra esik, ebből 10-et lámpához/körforgalomhoz tettek - ezek gyalogosok szempontjából forgalmas helyen vannak (a központban), a többi kevésbé.
Egy kis előretekintéssel kezelhető a gyalogosok átengedése, pl. nagyobb helyet hagysz az előtted menő autótól, akkor ott a gyalogos át tud lépni, nem is kell megállnod.
Egyébként szerintem megfelelő a szabályzás, a szmogért felelős anyagokból pedig sokkal többet bocsájt ki szilárd tüzelőanyagos fűtés, pl. amikor a szomszédom bedurrant szénnel a kazánba, aztán rávágja még a kilyukadt gumicsizmáját is... :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!