Milyen fórumon lehetne ennek a sok szabálytudó, öntudatos gyalogosnak elmagyarázni, hogy ok. , hogy a zebra az ővék, a legalább egy pillantást vessen a gk. Vezetőjére, hogy látja-e?!
A gyalogosok többsége gyakorlatilag csukott szemmel Brown-mozgást végez.
Mondom ezt gyalogosként! Megyek az utcán, és jön velem szembe a sok barom. Nyomogatják a telefonjukat, nem néznek semerre, nem hallanak semmit (fülükben fülhallgató), nekem jönnek, de vagy fel sem tűnik nekik, vagy még nekik áll feljebb... Páran ráérősen totyognak előttem, próbálnám kikerülni őket, de nem tudom, mert jobbra-balra tántorognak, megállnak, véletlenszerűen irányt változtatnak, semmi esetre sem tudnának egyenesen, viszonylag kiszámíthatóan menni. Közben jön egy bringás, teker mint állat, a mozgása éppen csak a fizika határain belül számítható ki (tehetetlenség, súrlódás, stb.), de ő ezeket is igyekszik felülbírálni a szlalomozása közben...
Végre elérem a kib*szott metrót, erre úgy megdöglik alattam a szerelvény, hogy ki sem tud állni a megállóból...
Néha egy kicsit kezd tele lenni a f*szom a közlekedéssel.
Gyalogosként kereshetem a szemkontaktust, ott állok már egy perce a zebránál a vezetők meg le sem... Na szóval, nem adják meg az elsőbbséget. Elkezdem mutogatni nekik a gyalogátkelő tábláját, néznek engem, nézik a táblát aztán lassítás nélkül mennek tovább. Ez a legjobb látási viszonyok mellett van így.
Ezek után nem tudom ki az az eszement aki sötétben, sötét ruhával vakon átmenne a zebrán.
Autósként értem hogy mi a problémája a kérdezőnek éjszaka a gyalogossal. Múltkor éjszaka szakadó esőben már csak akkor vettem észre a gyalogost mikor elmentem mellette. Nem lépett le elém ☺.
90%-ban el szoktam engedni a gyalogosokat, mert elsőbbségük van, és én úgy tapasztalom hogy a nagytöbbség szét szokott nézni mielőtt lelép a zebrára.
# 8
7-es vagyok, látom kiemelted hogy csak 90%-ban adom meg az elsőbbséget.☺
Véleményem szerint ez még elég magas %-nak számít. De a másik fele hogy a múltkor mentem kocsival, és ott ált két nő a zebránál, lassítottam, de eszük ágában sem volt átmenni, csak beszélgettek. Mire kb negyed óra alatt bevásároltam, és mentem hazafelé, az a két okoska még mindig ugyanott tanyázott. ☺
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!