Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Le kell e lassítani kocsival...

Le kell e lassítani kocsival a zebra előtt a KRESZ szerint?

Figyelt kérdés
Ha igen miért nem lassítanak le? Forgalmas út mellet lakok, és a zebrához érve nem lassítanak a kocsik, inkább gyorsítanak...Van egy hivatásos sofőr haverom, az azt mondta "hülye aki lassít a zebra vagy a vasúti sin előtt"...miért gondolkoznak így a sofőrök??

2012. nov. 18. 20:52
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
89%
Mert erőből közlekednek. Tudják, hogy hiába nincs elsőbbségük, a gyalogos félti az életét, ezért nyugodtan várakozásra kényszeríthetik. Ha az átlagos gyalogost is másfél tonna acél védené, mindjárt megfontolnák a dolgot.
2012. nov. 18. 21:05
 2/16 anonim ***** válasza:
48%
Ha jól belátható, és senki nincs a zebránál akkor minek kéne lassítani?
2012. nov. 18. 21:08
 3/16 anonim ***** válasza:
46%
Ha jól belátható és nincs ott senki, még akkor is leveszem a gázpedálról a lábamat. Ha meg valaki ott áll, akkor meg is állok. Több mint 30 évig tömeg közlekedtem, nekem nem sürgős. Aki nem lassít legalább, annak én bevonnám a jogsiját. Elég lenne két hét a hetes buszon, szerintem utána úgy betartaná a kresz szabályokat, mint a kis angyal :D
2012. nov. 18. 21:27
 4/16 anonim ***** válasza:
82%
A KRESZ szerint nem kell lelassítani a zebra előtt - ellenben ha gyalogos van a zebránál akkor neki elsőbbsége van és át KELL engedni (tehát nem lehet, hanem KÖTELEZŐ!). Épp ezért fokozott óvatossággal és figyelemmel kell megközelíteni a zebrát.
2012. nov. 18. 21:47
 5/16 anonim ***** válasza:

A KRESZ szerint 2 esetben kell megállni a gyalogátkelőhely előtt:

- Ha gyalogos várakozik az átkelésre, akkor most már a változtatást követően köteles vagy megállni.

- Ha jármű van a gyalogátkelőhely előtt

Lassítani nem kell, de nem is tilos. Fokozott óvatossággal kell megközelíteni.

2012. nov. 19. 01:06
 6/16 anonim ***** válasza:

Én 2 hónapja csináltam a KRESZ vizsgát, nem volt benne, hogy meg kellene állni. A sebességgel érzékeltetni kell, hogy neki elsőbbsége van, vagy valami ilyesmi.

Arra viszont kifejezetten emlékszek, hogy ha a gyalogos nem lépett le a járdáról a zebrára, nem kell megállni. Legalábbis most kezdtem el vezetni, és mondta az oktató, hogy ne engedjem át a gyalogost, mert nincs elsőbbsége, csak a járdán.

2012. nov. 20. 17:29
 7/16 anonim ***** válasza:
mármint csak a zebrán
2012. nov. 20. 17:29
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Az oktatód egy igazi marha.

AZONNALI bukás, hogyha a gyalogos a JÁRDÁN áll a gyalogátkelőhely előtt és te nem állsz meg. AZONNALI bukás mérlegelés nélkül.

Mondom ezt úgy, hogy minden kategóriából van jogosítványom.

Sőt, nem elég, hogy átengeded a gyalogost. Ha pl. jobbra kis ívben kanyarodsz rá egy 4 sávos útra és ott egy zebra, akkor hivatalosan még azt is meg kell várni, amíg 4 sávval odébb a gyalogos visszalép a zebráról a járdára és akkor kanyarodhatsz. A korl. motoros vizsgámon ezért majdnem meghúztak 10 év vezetés után, mert ugyan átengedtem, de nem vártam meg, míg visszalép a járdára...

2012. nov. 20. 17:41
 9/16 A kérdező kommentje:

"az oktató, hogy ne engedjem át a gyalogost"

Na ez az erről beszélek, a profik akiknek ezt a legjobban kéne tudniuk, azok a legnagyobb trógerek az utakon, ez a baj...gyorsítanak a zebrán....

2012. nov. 21. 14:06
 10/16 A kérdező kommentje:
Fokozott óvatossággal kell megközelíteni!! Hát itt mindenki 60-70-el érkezik, a lámpa alig ég, köd van, a zebra elkopva...El is csaptak egy öreg nőt 1 éve innen 400 méterre a másik zebrán.
2012. nov. 21. 14:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!