Le kell e lassítani kocsival a zebra előtt a KRESZ szerint?
A KRESZ szerint 2 esetben kell megállni a gyalogátkelőhely előtt:
- Ha gyalogos várakozik az átkelésre, akkor most már a változtatást követően köteles vagy megállni.
- Ha jármű van a gyalogátkelőhely előtt
Lassítani nem kell, de nem is tilos. Fokozott óvatossággal kell megközelíteni.
Én 2 hónapja csináltam a KRESZ vizsgát, nem volt benne, hogy meg kellene állni. A sebességgel érzékeltetni kell, hogy neki elsőbbsége van, vagy valami ilyesmi.
Arra viszont kifejezetten emlékszek, hogy ha a gyalogos nem lépett le a járdáról a zebrára, nem kell megállni. Legalábbis most kezdtem el vezetni, és mondta az oktató, hogy ne engedjem át a gyalogost, mert nincs elsőbbsége, csak a járdán.
Az oktatód egy igazi marha.
AZONNALI bukás, hogyha a gyalogos a JÁRDÁN áll a gyalogátkelőhely előtt és te nem állsz meg. AZONNALI bukás mérlegelés nélkül.
Mondom ezt úgy, hogy minden kategóriából van jogosítványom.
Sőt, nem elég, hogy átengeded a gyalogost. Ha pl. jobbra kis ívben kanyarodsz rá egy 4 sávos útra és ott egy zebra, akkor hivatalosan még azt is meg kell várni, amíg 4 sávval odébb a gyalogos visszalép a zebráról a járdára és akkor kanyarodhatsz. A korl. motoros vizsgámon ezért majdnem meghúztak 10 év vezetés után, mert ugyan átengedtem, de nem vártam meg, míg visszalép a járdára...
"az oktató, hogy ne engedjem át a gyalogost"
Na ez az erről beszélek, a profik akiknek ezt a legjobban kéne tudniuk, azok a legnagyobb trógerek az utakon, ez a baj...gyorsítanak a zebrán....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!