Ha betartom a kresz, és abból baleset lesz, megbüntetnek?
Tegnap jártam Bp. külterületén, kihalt szakasz, 2*2 sávos út. Az úton volt egy zebra, de lámpa nem volt rajta.
Az út jobb oldalán egy nő várta, hogy átmehessen. Én lelassítottam, megadtam neki a JOGOS elsőbbséget. A nő lelépett, és átsétált a kocsi előtt, erre a belső sávon (tőlem balra ugye) meg jött egy állat vagy 100-zal. A nő is figyelmetlen volt, épp hogy megállt, a másik autós meg nem vette észre a csajt, majdnem elütötte. Kicsit belerántott a kormányba és - terémszetesene ahogy egy igazi surmó tenné - dudált mint a barom.
Na most a kérdés: ha elüti a szerencsétlen nőt, akkor engem ezért megbüntethetnek?
Mert azért már büntettek meg, hogy nem adtam meg az elsőbbséget.
Nem büntethetnek, de azért annyit teszek pl, ha nyitva van az ablak, kiteszem a kezem, ha tudom hogy valószínűleg megállok többször finoman rálépek a fékre, mondhatnám villogtatok, a másik sávban érkezőnek.
Ha "veszi" veszi, ha nem nem..
Még az is lehet, ha látom, hogy a másik nem fog megállni, rádudálok a gyalogosra. Amíg velem veszekszik esetleg jogát emlegetve, megússza.
Ebben az is van, hogy nem szeretnék sebesültet kötözni, mentőre várni...
Ha megállsz a zebra előtt akkor a másik sávból érkező is köteles megállni. Még ha már nincs is gyalogos de ő átmegy akkor is megbüntethetik őt mert elméletileg a te kocsid takarásából a zebrán szabályosan közlekedő gyalogos elé léphet. És ugye akinek van jogsija az tudja hogy a gyalogos az Isten...
Erről eszembe jutott egy eset, jó forgalmas főúton zebra, autósok sose engednek át ott egy gyalogost se. Aztán egy autós megtette. Amint fékezett hátulról nekimentek...
És 2 ilyen esetről is tudok ugyanazon a helyen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!