Zebrán életveszélyesen leléphetek-e az autók közé?
Van valami, hogy körültekintően kell az úttestre lépni. Emiatt osztott szokott lenni a felelősség.
Ez amúgy szerintem sem fair, szerintem azt a szabályt kéne inkább figyelembe venni, hogy a zebrát úgy kell megközelíteni, hogy a gyalogosnak elsőbbséget tudjál adni. Ha a gyalogos le tudott eléd lépni féktávon belül, akkor biztos, hogy nem jól közelítetted meg a zebrát.
Igen, az autósoké a felelősség, ha nem áll meg. Mégis, sajnos, te neked kell kivárnod a bunkókat, mert nem hajlandó megállni, mikor a tábla is ki van téve. Igen, tudom, nem mindegyik bunkó, mert át is engednek. Igen, tudom, nem mindegyik autós bunkó, mert ez, embertől függ. Ha gyalogosan közeledik, akkor is az, ha kerékpárral van, akkor is, ha autóban, akkor is.
Hozzáteszem, ahol nincs zebra, vagy netalán piroson mennél át, akkor, az a te felelősség lenne, ha elütnek.
" Úgy jön ide a szándék, hogy ha megyek kocsival, és látom, hogy a gyalogos ott áll a zebránál, és nagyon néz körbe, hogy milyen a forgalom, akkor lassítok és átengedem."
Én, éppen ezt teszem + majdnem zebrán van a lábam. Ennél jobb szándékot el sem tudok képzelni, mégsem áll meg nekem mindenki.
"De ha csak simán megy a járdán, aztán hirtelen körülnézés nélkül elém lép, akkor könnyen elcsaphatom akkor is, ha lassítottam, hiszen nem számítok rá, hogy lelép a járdáról."
Akkor lehet, hogy egyszer te veled találkoztam, mert csoda folytán, valaki akkor is megállt, amikor a zebra közelében álltam és nem azért, mert át akarnék kelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!