Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Le kell e lassítani kocsival...

Le kell e lassítani kocsival a zebra előtt a KRESZ szerint?

Figyelt kérdés
Ha igen miért nem lassítanak le? Forgalmas út mellet lakok, és a zebrához érve nem lassítanak a kocsik, inkább gyorsítanak...Van egy hivatásos sofőr haverom, az azt mondta "hülye aki lassít a zebra vagy a vasúti sin előtt"...miért gondolkoznak így a sofőrök??

2012. nov. 18. 20:52
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Először is!: Lakott területen a megengedett legnagyobb sebesség 50 km/óra!!! (Sajnos aki betartja azt lehüJézik vagy ledudálják a padkáig... Megeshet, hogy leszorítással ijesztenek,de abból már komolyabb baleset is lehet!) A lényeg, hogy még belátható zebránál is legalább egy kicsit motorfékre kell engedni az autót,így könnyebb lelassítani! Saját tapasztalatom -és másoké is-, hogy a vásárolgatni járó nyugdíjasok villámgyorsan a zebrára tudnak pattanni, mert jön a busz...! Piros a lámpa? Nem piros? Az ilyenkor teljesen mindegy nekik! A haverodnak meg csak annyit mondj meg,hogy próbáljon meg eszeveszettül rohanni a fogarasi úti teszkóba a Pillangó utca metró felőli oldaláról,a lámpás kereszteződésen átkelve anélkül,hogy törődik a gyalogosoknak jelző lámpával! Hidd el: még a nyelvét is kiqrv@anyázza a szájából! (Nézzenek engem bolondnak,én is dolgoztam eleget hivatásos sofőrként és mindig is figyeltem... Nem is gázoltam még sose!)Ha jobban megfigyeled a sofőröket,észre fogod venni azt a néhány apróságot,hogy: vagy a telefon rá van tapadva a fülére; vagy "szépítkezik a tükörrel"; vagy kis takonypóc, aki "HÚ DE VAGÁNY VAGYOK LESZ.ROK MINDENKIT,MERT ITT ÜLNEK A CSAJOK MEG AZ ÖSSZES HAVEROM!!!"; vagy szódásszifon-fenék vastagságú szemüvege van, vagy olyan közel ül a kormányhoz -még pluszban télikabátban-,hogy levegőt is csak nehezen vesz - ne is szólva arról,hogy úgy nem is lehet rendesen irányítani az autót...! Nagyjából ennyi...
2012. nov. 21. 16:50
 12/16 anonim ***** válasza:
Engem is úgy tanítottak pár évvel ezelőtt, hogy a gyalogos a járdán áll a zebránál már akkor meg kell állni, mert elsőbbség meg nem adásának számít. Szóval simán meghúznak a vizsgán érte. Ez kb olyan, mintha Stop táblánál hajtanál ki egy alsóbbrendű útról, mikor valami jármú jön a védett úton. Nekem az tetszett tanulóként, hogy a Mari nene meg a Julcsa nénye ott pletyizik a a járdán a zebránál és el kell döntenem, hogy át akar e baktatni az úton, vagy csak a protkóedzést tartanak.
2012. nov. 21. 19:43
 13/16 anonim ***** válasza:
Ha a gyalogos a zebra előtt a járdán áll és át akar kelni, elsőbbséget kell neki adni. Ma már nincs ilyen, hogy csak akkor, ha a lábujjhegye érinti a zebrát. Nem! Már attól hogy ott áll, meg kell állni. (Akkor is, ha kiderül, csak bámészkodik ott.)
2012. nov. 23. 10:08
 14/16 zsuzsabazsa ***** válasza:
A gyalogos átkelőhelyet úgy kell megközelíteni, hogy adott esetben meg tudj állni.
2012. nov. 27. 12:16
 15/16 Bajer ***** válasza:
Le kéne, de amikor leléptem a zebrára, 2 kocsi fékezett, látták, hogy szemből nem jön semmi, ÁLLTAM AZ ÚT KÖZEPÉN, a zebra felénél és ők kikerültek, megakadályozták a zavartalan továbbhaladásomat. 10 év fejlövést nekik. Az egyik úgy megfeledkezett magáról, hogy még vissza se kapcsolt, csak 4-esben próbált menni 10km/h-val. Dőlt is a füst rendesen.
2013. jan. 5. 22:30
 16/16 A kérdező kommentje:
Nálunk az van hogy az egyik oldal észreveszi, megáll de a másik meg nem, 60-nal jön, látja hogy elindultam, beletapos a fékbe, a mögötte jövő vészfékez, biztos lesz baleset...
2013. jan. 6. 04:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!