Nagyjármű vezetők (busz, kamion stb. )! Ti meg szoktatok állni a zebránál a gyalogosnak? Volt olyan esetetek, hogy kielőzték a járműveteket és balesetveszélyessé vált a megállás?
1. Igen
2. Igen
Megállok, egyébként ritkán fordul elő ilyen helyzet velem, mert főleg autópályákon, illetve ipari zónákban közlekedem a kamionnal.
Ez a kielőzés dolog egyébként csak otthon fordul elő, nem tapasztaltam ilyet pl a fritzeknél. Ilyenkor szoktam azt csinálni, hogy finoman balra viszem a gépet, hogy az éppen kielőző sofőr meggondolja magát. Persze ez sokakat nem zavar, legfeljebb muteromat átminősíti prostivá, illetve engem tahóvá. Természetesen ilyenkor nem leszorítani akarom a másikat, 2 sávos út esetén a felezőre teszem a kereket.
Én gyalog a kamion-busz, ilyesmi nagyobb jármű elé nem is megyek ki.
Inkább megvárom, hogy elmenjen az a 2 kamion, és elmegyek utána. Nekem könnyebb megállni mint neki, aztán elindulni, addig is feltartja az autósokat, stb.
Én buszt vezetek,az esetek többségében nem szoktam megállni.
Lehet,hogy bunkóság,de elég szoros a menetidőnk,meg,ahogy azt előttem is írták,sok idő,mire ismét "felgyorsul" szóval akkor meg azért anyáznak.
Nem beszélve arról,hogy a megállókból is sokszor kínkeservesen engednek ki.
A zöldhullám: alapvetően jó.Személyautóval.Busszal? Hát,mondjuk,ha leszállóm van,aztán a következőnél is,akkor akárhogy taposom,piros van.Aztán a következő lámpa is piros,mire oda érek.5 perc késés átlagban,de ezt betudom a sz..r menetidőnek.(azt nem tudom,hogy mérték be,de nagyon ritkán sikerül pont időben érnem)
Helyközi-távolságiról írok jelenleg,botváltós,így nem olyan fürge,mint az általában felénk a helyi járaton lévő automaták.
Ha a helyzet úgy adja,megállok. Csak azzal van tele a tököm,ha egy olyan lámpánál amit a gyalogos megnyom ha át akar kelni,látja hogy jövök,már tök közel vagyok,de megnyomja,hogy bevágja nekem a pirosat,és még pofán is röhög. Vazzeg! Nem tudott volna 3 másodpercet várni,amíg megnyomja és átférek éppen? Mögöttem is csak feltorlódnak a kocsik,mivel én nem tudok pikkpakk elindulni..
Ja,múltok a duplasávoson megállok a zebra előtt hogy elengedjem a babakocsis anyukát,és vagy hatan elhúztak a belső sávba mellettem.. De ezt nem is akarom részletezni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!