Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Nagyjármű vezetők (busz,...

JanoviczkiFerencné kérdése:

Nagyjármű vezetők (busz, kamion stb. )! Ti meg szoktatok állni a zebránál a gyalogosnak? Volt olyan esetetek, hogy kielőzték a járműveteket és balesetveszélyessé vált a megállás?

Figyelt kérdés

2012. nov. 24. 12:08
1 2 3
 1/22 Agytörzsi Prof. ***** válasza:
94%

1. Igen

2. Igen

Megállok, egyébként ritkán fordul elő ilyen helyzet velem, mert főleg autópályákon, illetve ipari zónákban közlekedem a kamionnal.

Ez a kielőzés dolog egyébként csak otthon fordul elő, nem tapasztaltam ilyet pl a fritzeknél. Ilyenkor szoktam azt csinálni, hogy finoman balra viszem a gépet, hogy az éppen kielőző sofőr meggondolja magát. Persze ez sokakat nem zavar, legfeljebb muteromat átminősíti prostivá, illetve engem tahóvá. Természetesen ilyenkor nem leszorítani akarom a másikat, 2 sávos út esetén a felezőre teszem a kereket.

2012. nov. 24. 12:25
 2/22 anonim ***** válasza:
83%

Én gyalog a kamion-busz, ilyesmi nagyobb jármű elé nem is megyek ki.

Inkább megvárom, hogy elmenjen az a 2 kamion, és elmegyek utána. Nekem könnyebb megállni mint neki, aztán elindulni, addig is feltartja az autósokat, stb.

2012. nov. 24. 12:45
 3/22 Agytörzsi Prof. ***** válasza:
77%
Köszönöm kedves második! Talán te vagy az egyetlen, aki fel tudja fogni, hogy milyen szívás sokszor a gyalogos miatt nagyot fékezni, aztán újra elindulni 40 tonnával. Kösz mégegyszer!
2012. nov. 24. 12:50
 4/22 anonim ***** válasza:
Nincs mit. Egyszer hátha előtted, vagyis mögötted megyek majd el gyalog :D
2012. nov. 24. 13:04
 5/22 anonim ***** válasza:
92%

Én buszt vezetek,az esetek többségében nem szoktam megállni.

Lehet,hogy bunkóság,de elég szoros a menetidőnk,meg,ahogy azt előttem is írták,sok idő,mire ismét "felgyorsul" szóval akkor meg azért anyáznak.

Nem beszélve arról,hogy a megállókból is sokszor kínkeservesen engednek ki.

A zöldhullám: alapvetően jó.Személyautóval.Busszal? Hát,mondjuk,ha leszállóm van,aztán a következőnél is,akkor akárhogy taposom,piros van.Aztán a következő lámpa is piros,mire oda érek.5 perc késés átlagban,de ezt betudom a sz..r menetidőnek.(azt nem tudom,hogy mérték be,de nagyon ritkán sikerül pont időben érnem)

Helyközi-távolságiról írok jelenleg,botváltós,így nem olyan fürge,mint az általában felénk a helyi járaton lévő automaták.

2012. nov. 24. 13:53
 6/22 anonim ***** válasza:
42%

Ha a helyzet úgy adja,megállok. Csak azzal van tele a tököm,ha egy olyan lámpánál amit a gyalogos megnyom ha át akar kelni,látja hogy jövök,már tök közel vagyok,de megnyomja,hogy bevágja nekem a pirosat,és még pofán is röhög. Vazzeg! Nem tudott volna 3 másodpercet várni,amíg megnyomja és átférek éppen? Mögöttem is csak feltorlódnak a kocsik,mivel én nem tudok pikkpakk elindulni..

Ja,múltok a duplasávoson megállok a zebra előtt hogy elengedjem a babakocsis anyukát,és vagy hatan elhúztak a belső sávba mellettem.. De ezt nem is akarom részletezni..

2012. nov. 24. 14:21
 7/22 anonim ***** válasza:
70%
ha a másik sávban megállnak akkor muszály megállni nekem is, de amúgy csak ha ott álldogál 1 gyalogos a zebra szélén, én nem állok meg. Kibaxotul sok energia egy 40tonnás szerelvényt megállítani, majd újra felgyorsítani, mint ahogy előttem is írták egyszerűbb a gyalogosnak +állni.
2012. nov. 24. 15:04
 8/22 A kérdező kommentje:
Sziasztok, én tettem fel a kérdést azért mert volt itt egy olyan kérdés előzőleg, hogy "szerintetek jó,hogy a zebrán a gyalogosnak van elsőbbsége?". Erre a kérdésre én válaszoltam és vitába kerültem egy másik válaszolóval. Mivel nem jutottunk dűlőre gondoltam kérdezzünk meg más szakmabelieket is. Én is buszvezető vagyok, nem állok meg a zebránál csak ha muszáj. Volt, hogy megálltam, kielőztek és majdnem elütötték a gyalogost. Köszi a válaszokat mindenkinek.
2012. nov. 24. 15:13
 9/22 Agytörzsi Prof. ***** válasza:
41%
A probléma nem azzal van, hogy a gyalogosnak van elsőbbsége. Az igazi gond azokkal a gyalogosokkal van, akik gyengék voltak fizikából, és fel sem tudják mérni azt, hogy meg is kéne tudni állni. Ezenkívül a logikus gondolkodás hiányzik sokakból, mert valóban egyszerűbb neki várni még 2 mp-t, mintsem nekem megállni, és újraindulni. Aztán létezik a harmadik típusú gyalogos,a következő szemlélettel: "álljon meg a qrwa annyát vazze, nekem van elsőbbségem és kész".
2012. nov. 24. 15:22
 10/22 anonim ***** válasza:
82%
A gyalogosnak van elsőbbsége igen,de vonatkoznak rá bizonyos szabályok is,és ezek ismeretének hiányában csak úgy szaladgál némelyik az úttesten mint az állat. A gyalogos csak a parkolóban (mondjuk Tesco) teljhatalmú. Ott minden őt védi,főleg ha zebra sincs.Ha tolatsz elütöd,te vagy a hibás. Ha befordulsz a parkolóba,elütöd,te vagy a hibás stb. stb..
2012. nov. 24. 15:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!