Nagyjármű vezetők (busz, kamion stb. )! Ti meg szoktatok állni a zebránál a gyalogosnak? Volt olyan esetetek, hogy kielőzték a járműveteket és balesetveszélyessé vált a megállás?
Én gyalogosként szólnék hozzá ha lehet.
Ha olyan zebra van ahol van lámpa, és látom hogy csak 1-2 méter van a zebra és a busz vagy kamion előtt, mindig megvárom míg átmegy, és csak utána jelzek. A fék nyikorgása jobban idegesít mint az hogy 4 másodperccel később nyomjam meg a gombot.
Ha nincs lámpa a zebránál, akkor csak reménykedem abban hogy valaki megáll. Sajnos volt rá példa, hogy a barátnőmmel az órán néztük hány perc telik el, míg valamelyik autósnak (legyen autó, busz vagy kamion) feltűnik, hogy mínusz fokban, esőben, nagy szélben mi állunk kint..Kapaszkodjatok meg. Volt hogy 14 percet vártunk hogy zebrán valaki megálljon. Megtehettük volna hogy átrohanunk valaki előtt, de ugye ott van a félsz..mi van ha nem tud időben fékezni??
Szóval lehet mondani hogy fizikailag iszonyú nehéz egy nagy járművel megállni. Én elhiszem. De hogy senki ne álljon meg.. azért ez is durva..
ma 19:18 vagyok.
Nem autópályán akartunk átmenni. Csupán bent a városban egy forgalmas helyen ahol zebra van, de nincs lámpa.. Ne kérdezd helyileg hol mert már nem emlékszem rá.. csak arra hogy mértük az időt.. De később rendszert csináltunk ebből..Mértük az időt, és fogadtunk hogy ki vár többet. Volt hogy 5 percig álltunk volt hogy 8 percig volt hogy csak 2 percig. A legtöbb idő amit vártunk 14 perc volt.. Egyébként ez a téma egyszer volt a fókuszban is..
Csak ott arról volt szó, hogy az autósok mennyire nem toleránsak a szirénázó járművekkel szemben. Egy mentőautóval mérték az időt, hogy mennyi autó megy el a szirénázó mentőautó elé, míg valamelyik hajlandó kiengedni a mentőautót. Több mint 10 autó nem állt meg a vészhívás ellenére sem..Volt hogy ott is mértek időt, és több perc telt el míg el tudott indulni a mentő..
Én személyautókkal szemben erőteljesen érvényesítem az elsőbbségemet a zebrákon, àm nagyobb vasakkal szemben nem merem: egyszerűen fogalmam sincs, mekkora az adott kamion vagy busz fékútja és manőverező képessége, míg B-s jogsi birtokában személyautók vonatkozásában simán el tudom dönteni. És ha netán mellényúlok, akkor is kisebb a gáz, bár egy alapos lábtöréssel sincs sokkal beljebb az ember.
Ha átengednek egy nagy vassal, akkor mielőtt kilépek mögüle a következő sávba, mindig megállok egy pillanatra, pont az ilyen kielőzések miatt. Ez persze kicsit zavaró lehet az engem átengedő sofőr számára, de szerintem megértik - és végülis jobb nekik is, mint összekanalazni engem meg tanúskodni.
"amúgy hogy kamionnal vagy vagy busszal a kis lábad állitja meg az x tonnád nem te,ja ha nem tetszik amunkád tanulj tovább k.rvára MEG KELL ÁLLNI"
Ha ezt nekem írtad, akkor ajánlom tanulj meg olvasni. Azt írtam:
"Én kamionnal meg szoktam állni."
8.45 Ajánlom figyelmedbe a "Hogyan írjunk, fogalmazzunk" helyesen könyvet, ha már a továbbtanulásnál tartunk! A fizikát is tanulmányozd alaposan, remélem egyszer rosszul számolod ki a fékutat, és matricát csinálnak belőled!
Te a harmadik típusú gyalogos vagy, ahogy azt már írtam is:
"álljon meg a qrwa annyát vazze, nekem van elsőbbségem és kész".
Remek szemlélet, jól tükrözi az értelmi színvonaladat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!