Túl lassan közlekedek?
Köszönjük Emese(azaz T5).
A válaszod remek, azt azonban kihagytad, hogy az ilyen "gyökereknek" halálbüntetés jár! A szövegértelmezéssel azonban vannak problémáid, de ezt most nem fejtem ki.
Nyilván te már béjemvével jöttél ki anyuból, és roppant sietős azóta is! De azt ne felejtsd el, hogy ebben a társasjátékban nem mindenki olyan "fontos ember", mint TE. És majd igyekszem én is lehúzódni előled, mert sajnos csak 85-tel megy a kamion, és nem szeretnélek emiatt AKADÁLYOZNI! Csak jelezd, hogy TE érkezel, illetve az egód, és azonnal főbelövöm magamat.
"1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól
3. §3 (1) Aki a közúti közlekedésben részt vesz, köteles
c) úgy közlekedni, hogy a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse, másokat közlekedésükben indokolatlanul ne akadályozzon, és ne zavarjon.
- Akadályozás: ha valaki a közlekedés más résztvevőjét a szándéka szerinti menetében, mozgásában, továbbjutásában gátolja, hátráltatja, a célzattól eltérő közlekedési magatartásra (pl. fékezésre vagy irányváltoztatásra) kényszeríti.
______
Úgyhogy itt nem zavarásról, meg a másik bosszantásáról van szó, hanem akadályozásról, tehát megszegted a KRESZ-t!"
Ekkora hülyeséget már régen olvastam. Köszönöm is neked. Ha én úgy ítélem meg, hogy az útviszonyoknak megfelelően 40-el tudok menni, hogy idejében meg tudjak állni, akkor nem mehetek gyorsabban, csak mert visz a forgalom. Ha például nekem nyári gumi van fent, mert nem kötelező a téli, de a többinek körülöttem téli van, és ők autóúton biztonságosnak tartják csúszós úton mondjuk a 70-et, de én a rosszabbul tapadó, ABS nélküli autómmal 55-el megyek, mert nekem annyi az a tempó, amivel még meg tudok állni gond nélkül, akkor én azzal miért is szegtem meg a KRESZT? Vagy szerinted helyes a "relatív gyorshajtás"?
Nem azzal jöttem ki, most sem azzal járok, és lényegében semmit sem toltak alám, de ehhez senkinek semmi köze.
A teherautó más téma, ne forgasd ki a szavaim, amúgy minden tiszteltem a hivatásosoknak, de ha te kamionos vagy neked kivételesen nem mert élből így reagáltál le. Én a tötymörgő úrvezetőkről beszéltem, nem azokról akiket a kezét megköti a tachográf. De leszrom nem fogok itt senkivel vitázni.
50 helyett 40 = akadályozás vááááááh! Ezen visítottam a röhögéstől.
Imádom a csináld magad jogászokat. Ekkora baromságokat írni...
A T betű felrakását nem ajánlom, csak annyit fogsz elérni vele, hogy sokkal bunkóbb lesz veled mindenki.
T5, neked meg annyit mondok, hogy ha én úgy érzem, hogy nekem a 40 km/h óra a biztonságos, mert mondjuk (ahogy egy előző hozzászóló is írta) nyári gumik vannak fent és nincs ABS a kocsimban, akkor pont nem érdekel, hogy neked mennyire sietős. Nem fogom megkockáztatni, hogy balesetet okozzak, mert nem tudok megállni időben, csak azért mert te sietsz.
LOOOOL
Alapvetően én is T5-tel értek egyet.
Viszont itt aki vinnyog, hogy se téli gumi mer nem kötelező ... meg se abs se rutin. Az ilyen ha fél tényleg inkább sétáljon ... mert 40el is olyan szépen megtud halni, h öröm nézni.
LOOOOL
Ha valakinek nincsen a kocsiján ABS, és nincsen rutinja, az inkább féljen, és menjen lassabban, és közlekedjen biztonságossan. Vagy szerinted az ilyen csúszós úton hogyan szerezzen rutint. Ezt magyarázd már el nekem, ha már beböfögted a nagy okosságot. Vagy te már az első teleden tele voltá rutinnal? Mert ide nem önbizalom kell kisapám. Inkább legyen óvatos, mert jobb félni, mint megijedni.
"Az ilyen ha fél tényleg inkább sétáljon ..."
Mi az, hogy fél? Te mi a fenéről beszélsz? A forgalom minden részvevőjének kutya kötelessége úgy közlekedni, hogy azzal biztosítsa a biztonságos közlekedést a forgalom többi részvevője számára is. Ha én úgy döntök, hogy az útviszonyok miatt 50 helyett csak 40-el megyek, akkor azt nem félelemből fogom tenni, hanem azért, mert ismerem a kocsimat és tudom, hogy bizonyos útviszonyok mellett, adott sebességen mekkora a féktávja. Ha én úgy ítélem meg, hogy 50-ről nem tudnék megállni egy olyan akadály előtt, amire az adott körülmények között számítani lehet, akkor nem fogok 50-el menni, ha megpukkadsz mögöttem, akkor sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!