Túl lassan közlekedek?
Mindjárt jön a sok jaszkari, és megmondják a tutit, hogy járjál BKV-val, és hasonlók.
Ez teljesen normális, főleg, ha ez azzal is társul, hogy a körülményekhez képest az út szélére húzódással segíted a többieket. Ebből ne csinálj problémát, majd szerzel rutint, jobban megismered a kocsidat, a többiek meg had menjenek.
Ha te úgy érzed, hogy az útviszonyok miatt 40 km/h az a sebesség, amiről még biztonságosan meg tudsz állni, akkor annyival menj! Ha a mögötted lévőnek annyira sietős, akkor előzzön meg. Ez hülyeség, hogy, ha más tud biztonságosan annyival menni, akkor te is. Rutintól és autótól is függ. Friss jogsival, rutin nélkül nyilván nem tudsz olyan gyorsan reagálni pl. arra, ha megcsúszik a kocsi, mint egy tapasztaltabb sofőr. Azt meg, hogy autótól is függ úgy értem, hogy nekem pl. egy fapados, régi Swiftem van. A könnyű súlya miatt marha kicsi a tapadása. Egyértelmű, hogy nem fogok olyan bátran menni vele, mint egy nagy 2 tonnás géppel, amiben van ABS meg a franc tudja még mi. Szóval annyival menj, amit még biztonságosnak érzel!
Vagy 2 éve, télen, szakadó hóban 30-cal mentem, nem mertem többel menni, mert a látási- és az útviszonyok is borzalmasak voltak. Levillogott és rám dudált egy nagy BMW-s és megelőzött. Kb. 20-25 m-el előttem megcsúszott és keresztbe állt az úton, alig bírtam megállni előtte. Szóval csak okosan és óvatosan!
1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól
3. §3 (1) Aki a közúti közlekedésben részt vesz, köteles
c) úgy közlekedni, hogy a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse, másokat közlekedésükben indokolatlanul ne akadályozzon, és ne zavarjon.
- Akadályozás: ha valaki a közlekedés más résztvevőjét a szándéka szerinti menetében, mozgásában, továbbjutásában gátolja, hátráltatja, a célzattól eltérő közlekedési magatartásra (pl. fékezésre vagy irányváltoztatásra) kényszeríti.
Úgyhogy itt nem zavarásról, meg a másik bosszantásáról van szó, hanem akadályozásról, tehát megszegted a KRESZ-t! Szabálysértést követtél el. Mert oké, hogy az adott útviszonyoknak megfelelően kell vezetni, csak ezzel mást nem szabad feltartani, mert ha igen akkor akadályozol és ebből adódóan veszélyeztethetsz is. Ez pedig a vagyoni vagy testi épségét veszélyezteti a közlekedés másik résztvevőjének, ez kicsit komolyabb tétel annál minthogy elküld melegebb éghajlatra és le vagy rendezve.
Szóval ha rajtad kívül mindenki más tud 50-60-nal menni, akkor te is tudsz, ha nem akkor valaki másnak kell helyetted vezetni. Busz, taxi stb. Tudom ajánlani.
Mert kezd a fsz tele lenni a sok majommal, aki "én 70-nel megyek főúton azt akkó mivan, mer' nekem úgy kényelmes, de dögöljön meg a béjjemvéj meg a zaudis aki 120-szal teker el mellettem"
Igen? És az a gyökér nem ugyanolyan hibás aki tönymörög. Nem, mert még veszélyesebb amit ő csinál, úgyhogy menjen rendesen nyomja az anyjába, vagy üljön otthon vagy menjen busszal.
Nem tudod hova sietett mi? Mondjuk dolgozni. Vagy bárhova máshova, azért mert te marhára ráérsz, attól még másnak az idő pénz. És ne mondd hogy induljon el hamarabb, mert nem tud, mert lehet hogy míg te 20 percekben fél órákban gondolkodsz addig a másik 5 percekben vagy percekben. Tudod ez a közlekedés ez ilyen társasjáték lenne, csak sok az önkéntes rendőr, nem mintha nem lenne elég a hivatalos állomány még a túlbuzgó unatkozó kispolgár is vergődik. Na mindegy ezt is jó helyen mondom.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!