Hogyan értelmezzem a jobbkéz-szabályt? (bővebben lent)
Figyelt kérdés
Egyenrangú utak kereszteződésénél elsőbbséget kell adni a jobbról érkező jármű részére, annak továbbhaladási irányától függetlenül.
De most akkor minden autós a tőle jobbra lévőre vár hogy elinduljon akkor mi történik.... Most honnan tudom hogy kihez képest jobbra indul az első. Ha hozzám képest, akkor mindenki úgy gondolja hogy hozzám vagyis "hozzá" (önmagához) képest.... ajj nemértem valaki magyarázza el legyen oly szíves :/
Még nincs jogsim csak most kezdem tanulgatni a KRESZ-t és valahogy nem fogom fel ezt a részt :S
2012. nov. 6. 20:00
11/14 joe90210 válasza:
Kölcsönösségi elv alapján(Magyarul mindannyian megegyeznek),udvariasságból egyet elengednek,a többi pedig szabály szerint.
12/14 anonim válasza:
Teljesen felesleges ezen gondolkodnod. A KRESZ vizsgán nincs olyan kérdés, ahol udvariassági alapon lehet csak dönteni. Ott csak olyannal fogsz találkozni, ahol egyértelműen megállapítható az elsőbbségi sorrend. Az életben pedig én 20 év vezetés alatt (autó, motor) soha nem találkoztam olyan jobbkezes útkereszteződéssel, ahol egyszerre mind a négy irányból jött volna jármű.
13/14 anonim válasza:
A továbbhaladási irányától függetlenül annyiban sántít,hogy a jobbra kisívben kanyarodónak elsőbbsége van akkor,ha minden irányból van jármű a kereszteződésben!Tehát ilyen esetben jobbra kisívben elmegy az autó,utána tisztán a jobbról esőnek elsőbbsége van.Ha senki sem akar jobbra kanyarodni,akkor kölcsönös udvariasság,magyarul én azt szoktam csinálni,hogy megvárom,amíg elmennek az emberkék.Volt már részem olyanba,hogy ilyen kölcsönös udvariasság esetnél majdnem egymásnak mentek,mert annyira integettek egymásnak,hogy ketten egyszerre indultak el. :)
14/14 anonim válasza:
Amennyiben egyszerre érkeztek ebbe a szituációba akkor a kölcsönös udvariasság elve érvényesül. Tehát egy elengedi a tőle jobbra lévőt így már egyértelmű helyzet alakul ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!