Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Minden közlekedési szabályt...

Minden közlekedési szabályt következetesen betartasz?

Figyelt kérdés
Illetve ha van olyan amit "rugalmasan" kezelsz akkor melyek azok?
2012. márc. 26. 17:05
 1/9 anonim ***** válasza:
71%
Én nem, pl. a sebességhatárok esetén általában ki szoktam használni azt a néhány százalék többletet, amit a rendőrség még elnéz, illetve időnként sikerül belefutnom 1-1 érettebb sárgába is. Na meg a záróvonalakat is néha rugalmasabban kezelem. Elég rossz érzésem van, amikor ezeket a szabályokat megszegem (a sebességhatárt leszámítva -- ez nem gáz szerintem, mert valójában az óra is csal, szóval igazából kb. szabályosan megyek), de sokszor nem tudok mit csinálni. Pl. nonszensz, hogy egy bizonyos irányból hazafelé jövet ha nem kanyarodok balra egy záróvonalon keresztül, akkor 1,8 km-es kerülőt kell megtennem.
2012. márc. 26. 17:13
 2/9 anonim ***** válasza:
71%
Előző vagyok, nem 1,8, hanem 3,8, félrenyomtam:) Ja és eközben van 3 lámpa, kb. 10 perc lenne megtenni.
2012. márc. 26. 17:15
 3/9 anonim ***** válasza:
19%

Nem tartok be egyet sem, kivéve a vasúti átjáró lassítás és körbetekintés, illetve a jobbkézszabály.

Elsősorban a józan eszemre hallgatok, és többnyire körültekintően közlekedek.

Ha szabályokra hagyatkoznék akkor járhatnék villamossal is.

Aza sok közlekedési lámpa, csak akadályozza a közlekedést, és ezekmiatt is hajtanak úgy sokan minta marhák , hogy ne kelljen megálni 15 méterenként!

Közlekedési lámpák + zebrák helyett körforgalmak kellenének, + fekvőrendőrök.

A karbantartásra se kellene költeni miután megépültek.

2012. márc. 26. 17:19
 4/9 anonim ***** válasza:
A sebességhatárok és az előzésre/távolságtartásra vonatkozó szabályok betartásában elég gyenge vagyok, a többinél azért igyekszem.
2012. márc. 26. 17:36
 5/9 anonim ***** válasza:

Valószínűleg én vagyok az akire sokatok azt, mondja "na a bunkó paraszt a fütyihosszabbító kocsival"

- Övet városon belül nem kötöm be. Nem szeretem, idegesít. Városon kívül mindig bekötöm, de nem azért mert félek a rendőrtől meg mert ez a szabály hanem azért mert felérem ésszel, hogy oda kell.

- STOP táblát legtöbb esetben macisajtként kezelem. Csak az elsőbbséget adom meg.

- Záróvonalon simán előzök. Vagy épp befordulok rajta keresztül ha különben kerülni kellene és a forgalom engedi ezt.

- Néha becsúszik egy-egy piros, de ez nem jellemző.

- Zebránál nem mindig adom meg a gyalogosnak az elsőbbséget. Pl két sávos úton a belső sávban megyek és akkor ér oda a zebrához soha nem állok meg. De külső vagy egy sávos esetén is csak akkor ha azt látom, hogy ez bizony nem fog tétovázni és átmegy. Amúgy nem állok meg nekik, kivéve a jó nőket azokat mindig szép illedelmesen át engedem:)

- Ami a sebbegéset illeti városban nem szoktam kifejezetten gyorsan menni. Haladok a forgalommal. Városon kívül ha az útviszonyok engedik minimum 120, de nem ritka a 140-160. Pályán 160-180.

Azt hiszem ennyi:) Lehet van még más is, csak nem jut eszembe:)

Mindezek ellenére körültekintően és kellően megfontoltan vezetek.

2012. márc. 26. 17:42
 6/9 anonim ***** válasza:

Minden kresz szabályt betartok kivéve a km/h korlátozást. (lakott területen azt is betartom).

Megvan a megfelelő védelmem a majmok ellen...

2012. márc. 26. 17:58
 7/9 anonim ***** válasza:
Az indokolatlan stop táblákat nem tartom be, csak jobban lassítok, amikor odaérek, sebességhatárra 5-10%-ot mindig ráengedek, a szintén indokolatlan terelővonalakat és záróvonalakat se tartom be, ha nem zavarok vele senkit. Pl. éjszaka az út közepén megyek mindig, akár van záróvonal, akár nincs. Sokkal biztonságosabb.
2012. márc. 26. 17:59
 8/9 anonim ***** válasza:
Hú ez a kérdés engem is érdekel, mert bár évek óta van jogsim, soha nem vezettem, ezért most gyakorlati órákat veszek. Nagyon odafigyelek a sebesség korlátozásokra és az oktatóm azt mondtam , hogy ez nem mindig jó, mert ez is balesetveszélyes lehet, ha nem haladok a forgalommal.
2012. márc. 26. 18:28
 9/9 Alex Fly ***** válasza:
Szerintem olyan ember nincs, aki igennel válaszolhatna. Fontos a szabálykövetés, de akadnak olyan esetek, amikor biztonságosabb, ha "rugalmasan" kezeljük őket. Ezzel nincs is gond -az az, ha mindegyikre így tekint valaki...
2012. ápr. 14. 14:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!