Adott szituációban mit tennél? Beszólnál a bringásnak?
Mindkét oldalon vannak gyökerek. Egyébként ez a szitu egyértelmű, a biciklis is láthatta, hogy se előre se hátra nem tudsz menni. Nekem a munkahelyemről kell ugyanígy kiállnom, csak itt van annyi hely a kapu után, hogy előrébb tudok menni és elférnek a gyalogosok/biciklisek. De a kiállást csak úgy lehet megoldani, hogy óvatosan, araszolva állok ki, hogy lássa mindenki, hogy jövök. Megjegyzem, hogy ez elsőbbségadás szempontjából is teljesen szabályos.
Kovpet, nézz utána légyszíves, hogy mit is jelent az elsőbbség megadása, mert ezek szerint nem vagy tisztában vele.
Én egy elég türelmes, higgadt ember vagyok, de egyszer már szálltam ki biciklisre és nem sok kellett hozzá, hogy lerángassam a biciklijéről. Ott áll a zebránál és baszik leszállni róla. Én meg (és, ahogy látom sokan mások is így vannak vele) nem szoktam átengedni a biciklist csak, ahol kell (pl., ha a zebra a kerékpárútra esik). Ha annyira lusta, hogy nem képes leszállni és áttolni a biciklit, akkor tudjon rá, hogy egy darabig biztos nem lesz átengedve. Na ez a köcsög meg pont akkor unta meg a várakozást, amikor én odaértem. Már a zebrán voltam, amikor ő elindult és már majdnem elhagytam, mire mögém ért, erre a hülyéje ráver egyet a csomagtartómra, hogy jelezze, nem tetszett neki, hogy nem engedtem át. Az út párhuzamosan ment a járdával, ahol ő haladt, szóval egy kicsit arrébb lehúzódtam és bevártam és számon kértem, hogy mi a jó francot képzel magáról. Erre elkezd nekem anyázni, hogy miért nem engedtem át a zebrán, mert neki volt elsőbbsége. Na az ilyenek elkerülése végett, egy bizonyos kor felett én mindenkivel csináltatnék egy kresz vizsgát, pláne a biciklisekkel.
Hunter92: kb tisztában vagyok a szabályokkal, 20 éve vezetek. Autót is, motort is meg biciklit is. Nem volt szabálytalan a kérdező, nem is ez a baj. A bajom emberileg van vele.
Sajnos tele vannak az utak az ilyenekkel. Semmi türelem, semmi tolerancia, semmi empátia. Csak a "pofán vágom".
A biciklis is ilyen volt, jól egymásra találtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!