Mi a megoldás egy ilyen szituációban?
Pontosan ismertétek fel a helyzetet és azt tettétek,
amit tenni kell egy hasonló szituációban.
A sok közömbös felnőtt, meg szégyellheti magát!
Köszönöm a bácsi nevében, akinek természetesen nem volt lehetősége ezt a talpraesett, gyors segítséget megköszönnie.
A LEGNAGYOBB DICSÉRETET ÉRDEMLITEK !!!!!
én is hasonloan jártam volna, ha utcán v buszon látom h vki elesig rögtön odafordulok, és ha kell segítek. pl egyszer mentem busszal, nő ált, a busz hirtelen fékezet(személykocsi bevágott elé) és elesett, ugy verte be a fejét h nagyon vérzet a feje, kb 15en lehetünk a buszon, de én voltam az egyetlen aki odament segiteni a többi meg nézet "h jaj szegény utas"....(a soför a mentőket hívta, és csak azért nem szált ki, mert a nő pont ugy esett h az ajtó elé(mármint ami van soför mellet)... sajnos sokszor látom/hallom én is h otthagynak embereket... ha más nem legalább a mentőt lehetne hivni.
azért jó látni, hogy vannak még ilyen fiatalok akik segítenek, a sok felnőtt, meg szégyelje magát!
20L
Én tavaly télen beleálltam autóval egy 2 méter mély árokba, alig tudtam kiszállni. Az út szélén álltam, hátha valaki megáll segíteni, de kb 50 autó ment el mellettem és a többség csak bámult ki az ablakon és röhögött. Szerencsére arra járt egy ismerős és segített. Szörnyű az emberek hozzáállása ezekhez a dolgokhoz.
Ti nagyon ügyesek voltatok, legyetek büszkék magatokra! :-)
Az emberi természet ilyen,ezen nem kell fennakadni srácok.Én a mentőknél dolgozom,közterületi eseményeknél rendszeres a szájtátó tömeg,akik a sok tv-ben futó kórházsorozat miatt mind önjelölt orvosok és ellátók,de a valóságban nem mernek cselekedni.Pedig a bajba jutott embernek az is nagy segítség lenne,ha csak valaki letérdelne mellé és mondjuk a kezét megfogná.
Engem (néha) az zavar inkább,hogy ők mint laikusok,nekem mint szakembernek megmondják hogy mit tegyek,illetve kérdőre vonnak a tömegből hogy miért nem így meg úgy csinálom?Na az a legviccesebb.Pl. egy asztmás rohamnál volt hogy valami idióta odaszólt nekem hogy -miért nem intubálja már meg??? :))) De még sztorizhatnék estig...
De visszatérve...ez mindig így van.A sérült/beteg a flaszteron fekszik,a tömeg körbeállja és drukkol.
Egyébként van olyan típus is,aki odamegy a sérülthöz és amikor megérkezünk,akkor odaáll elém és elkezdi sorolni hogy mit látott és mi történt és mi volt a sérülttel és igen ő hívta a mentőt és... és ...és..és... csak mondja mondja,pedig ez a szituáció nem is róla szól.
Szerintem ennyit elég tenni hogy odamész a sérülthöz,MEGKÉRDEZED hogy van,mi a baj és akarja-e hogy mentőt hívj?!Jó mondjuk a gyalogosgázol pont az,akit nem kell kérdezgetni,mert egyértelmüen szüksége van mentőellátásra,ez nem vitás.
De a többi esetbe így kéne.Fontos hogy a cselekedetedet a segítség vezérelje és nem pedig a fontoskodás!
A hajléktalanokhoz a fontoskodók rendszeresen mentőt hívnak,arra nem gondolva hogy a mentők száma korlátozott és egy vajúdó nőtől,egy gázolttól,egy infarktusos családapától vonják el a segítséget és így a lehetőséget a túlélésre.A hajléktalanszállók üresen konganak,mert nem hajlandók bemenni a verekedések és a lopások miatt.Tehát innentől kezdve ez az Ő DÖNTÉSÜK hogy az utcán maradnak.Nem kéne őket erőszakkal és mások kárára "megmenteni".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!