Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Kuplung használatakor a...

Kuplung használatakor a sarkunk a padlón van?

Figyelt kérdés

Kicsit furcsa kérdés, de én úgy tudtam hogy ott kell lennie. De sajnos én akkor nem tudom kezelni.

Másnak van ilyen problémája, hogy nem tudja letenni, mert akkor nem érzi úgy? "Megugrik" az egész, mert hirtelen felveszem a lábamat róla.

2012. júl. 31. 21:44
 1/8 anonim ***** válasza:

Egyrészt ahogy neked kényelmes, nincs erre kötött szabály, hogy csak letett sarokkal vagy csak felemelt lábbal lehet a kuplungot kezelni. Nekem pl kényelmesebb, ha lent van a sarkam, de nem egy olyan embert ismerek, aki mindig felemeli a lábát, és úgy lép a pedálra.

Másrészt a hirtelen lábfelvétel alapvető hiba, könnyen lefullaszthatod vele a kocsit, meg nem is tesz jót neki... szóval úgy tartsd a lábad, hogy lassan, fokozatosan tudd lenyomni/felengedni a kuplungot, akár hosszabb távon is.

2012. júl. 31. 22:05
 2/8 anonim ***** válasza:
Az egyik autómnál olyan hosszú a kuplung útja, hogy nem tudom letett sarokkal benyomni, ezért mindenképpen telitalppal nyomom. Ez autófüggő is.
2012. júl. 31. 22:08
 3/8 anonim ***** válasza:
Így van, ahogy jólesik és kényelmes. Ha nem hosszú az útja és kezdő vagy könnyebb letett sarokkal adagolni. Plusz nem árt kényelmes , nem túl vastag talpú cipőben tanulni, aztán ha egyszer ráérzel már gumicsizmában is menni fog.
2012. júl. 31. 22:11
 4/8 anonim ***** válasza:

én sosem tudtam úgy kuplungolni, hogy lent a sarkam, pedig az oktató is úgy tanította, de nekem nem ment, nem is kényelmes, meg nem is enged annyit a bokám.

úgyhogy én mindig emelem a lábam.

2012. júl. 31. 22:53
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :)

Nekem mondjuk nem is a benyomással, hanem inkább a felengedésnél van problémám.:)

2012. aug. 1. 05:56
 6/8 anonim ***** válasza:
Érzéssel kell csinálni ;)
2012. aug. 1. 14:20
 7/8 anonim ***** válasza:
érdekes az én oktatóm most úgy tanítja, hogy ne legyen lent a sarkam az óra végére meg elzsibbadok :D
2012. aug. 1. 18:17
 8/8 anonim válasza:
Nem, a motorháztetőn! ;)
2012. aug. 16. 19:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!