Kuplung használatakor a sarkunk a padlón van?
Kicsit furcsa kérdés, de én úgy tudtam hogy ott kell lennie. De sajnos én akkor nem tudom kezelni.
Másnak van ilyen problémája, hogy nem tudja letenni, mert akkor nem érzi úgy? "Megugrik" az egész, mert hirtelen felveszem a lábamat róla.
Egyrészt ahogy neked kényelmes, nincs erre kötött szabály, hogy csak letett sarokkal vagy csak felemelt lábbal lehet a kuplungot kezelni. Nekem pl kényelmesebb, ha lent van a sarkam, de nem egy olyan embert ismerek, aki mindig felemeli a lábát, és úgy lép a pedálra.
Másrészt a hirtelen lábfelvétel alapvető hiba, könnyen lefullaszthatod vele a kocsit, meg nem is tesz jót neki... szóval úgy tartsd a lábad, hogy lassan, fokozatosan tudd lenyomni/felengedni a kuplungot, akár hosszabb távon is.
én sosem tudtam úgy kuplungolni, hogy lent a sarkam, pedig az oktató is úgy tanította, de nekem nem ment, nem is kényelmes, meg nem is enged annyit a bokám.
úgyhogy én mindig emelem a lábam.
Köszönöm a válaszokat! :)
Nekem mondjuk nem is a benyomással, hanem inkább a felengedésnél van problémám.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!