Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mit tegyek, hogy ne izguljak...

Mit tegyek, hogy ne izguljak folyton, hogy ellopják az autóm?

Figyelt kérdés

Már 4 ismerősömnek ellopták, egynek pedig betörték az ablakát.

És amikor bárhova bemegyek ügyintézni, vagy dolgozni, vagy máshova ahol ott hagyom az autót több órára folyton arra gondolok, hogy csak legyen még ott, mire vissza megyek.

Nem drága az autóm, nem is vacak könnyen lopható, hanem egy átlagos autó.

És rászoktam tenni kormányzárat, de mondták nekem, hogy az kb semmit sem ér egy jobb autótolvajnak.

Szóval folyton azon izgulok, hogy el ne lopják az autóm.

Mit csináljak, hogy ne izguléjak?

Azon kívül, hogy busszal közlekedek mától... :D

2011. okt. 7. 16:07
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
93%
Kormányzár és hasonló medve csapdák lehet nem érnek semmit, de akkor is időigényes leszerelni őket, nekem rendőr mesélte, hogy amik tele vannak ilyenekkel, azokkal a kocsikkal inkább nem bajlódnak az idő miatt.
2011. okt. 7. 16:19
 2/17 anonim ***** válasza:
Casco
2011. okt. 7. 16:35
 3/17 anonim ***** válasza:
igen, azért ér valamit a kormányzár, főleg, ha nem is egy új bmw-d van pl.:D gondolj bele, ha ott áll egymás mellett 2 autó, akkor inkább azt lopják el, amelyiknek nincsen kormányzár.(magyarul nem a tiédet.
2011. okt. 7. 16:40
 4/17 anonim ***** válasza:

ááá. ha éppen az kell?

megéri az a 10 mp amíg hatástalanítani lehet.

Szerintem nem visszatartó erő.

Ha valaki autót akar lopni többnyire megrendelésre megy.. akkor meg már úgyis tök mind1 hogy van-e benne valami pálcika kormányzár vagy sem.

2011. okt. 7. 16:45
 5/17 anonim ***** válasza:
Lopáscasco.
2011. okt. 7. 18:50
 6/17 anonim ***** válasza:
88%

A kormányzár az arra jó,hogy a hülye cigányt,aki esetleg csak megtanulta hogyan kell széttépkedni a gyújtáskapcsoló kábeleket,meg jól összedugni...

Tehát azt,aki nem tud,nem mer vagy nincs szerszáma,azt visszatartja a kormányzár.-Ha nem lenne kormányzár,azokat sem tartaná vissza.

A lényeg,hogy minél inkább megnehezíted a tolvaj dolgát,annál kevesebb áll neki ellopni.Abban sosem lehetsz biztos,hogy nem lopják el.Régebben én is paráztam,ahogy Te.Most is megteszem a tőlem telhetőt,de,ha így is ellopják,akkor így jártam.

Nem tudom ér-e valamit,de én eldugtam egy telefont a kocsiban sim kártyával és ezt hetente feltöltöm.Abban bízok,hogyha ellopják,akkor a telefon helyét be tudják mérni.

Mostanában lusta vagyok,de a gyújtókábeleket is le szoktam húzni a gyertyákról,de indításgátló is van benne meg riasztó.

De tervezem egy olyan szerkentyű megépítését ami úgy működne,hogy lenne benne két rejtett kapcsoló,meg egy iszonyatosan hangos riasztó szerkezet.

Úgy működne,hogy kulccsal alapból nem indulna a kocsi,hanem egy rejtett gomb megnyomásával.De lenne egy csali gomb,amit könnyen meg lehetne találni,hogy sínen érezze magát a tolvaj.Majd annak megnyomásával teljes káoszt okozna a lakótelepen.A másik,jobban elrejtett kapcsoló indítaná a motort abban az esetben,ha nem üzemel a riasztó.Talán ráadásként egy fényképet is készíthetne egy rejtett kamera.De ehhez sok segítségre lenne szükségem.

2011. okt. 7. 19:08
 7/17 anonim ***** válasza:

Sajnos ez mindig benne van a pakliban, Azt mondják hogy amitől nagyon félsz azt bevonzod, és megtörténik. Szóval ne rugózz ezen, mert pont ezért fog megtörténni :)

Normális kormányzárat vegyél, ne ilyen tescos 2000ft-os vackot, mert azt kézzel (nem viccelek láttam videón) el lehet törni, semmi nem kell hozzá. Az autolock 2000 vagy azzal egyen értékű kormányzár már úgy kezd alakulni... Igaz ez 15-20e ft, de legalább jó.

A kormányzár fő szerepe az elriasztás. Ha a tiéden van, és másén nem, akkor másét fogják elvinni nem a tied. Ha tucat autó, szinte biztos keresnek majd másikat, tucat autót nem igazán szoktak megrendelésre lopni, az inkább a magasabb kategóriákra igaz.

Attól hogy izgulsz, nem lesz jobb. Én az autóra mint használati tárgy tekintek, ami bármikor bármilyen okból elveszhet.

Ezért is járok 20 éves, 200e ft értékű autóval. Ha elveszik sem fogok szívinfarktust kapni. Olyan értékű autód legyen, amit bármikor tudsz pótolni egyik pillanatról a másikra. Ha ezt tudatosítod magadban, akkor már nem fogsz annyira parázni. Az autó nem státusszimbólum és nem is családi ereklye, és nem is olyan dolog amit még az ük ük ük unokáknak is meg kell őrizni. Használati tárgy, pont ugyanúgy mint pl. egy kanál. Amit használunk abban van esély hogy baja esik, autóknál hogy lába kél...

Szereltess be egy titkos kapcsolót.

2011. okt. 8. 18:58
 8/17 anonim ***** válasza:
Rakass bele pager-es riasztót .Az sípol a zsebedben ,vagy sms-t küld ha kinyitják az ajtaját a kocsinak vagy betörik az üvegét,és odamehetsz agyonverni a mocsok tolvajt!A vijjogó szirénákra oda sem figyelnek az emberek már a rengeteg téves riasztás miatt.
2011. okt. 10. 10:15
 9/17 anonim ***** válasza:
Vagy szereld ki belőle a kormányt mint ahogy Mr. Bean teszi :)
2011. okt. 10. 10:48
 10/17 anonim válasza:
Legegyszerűbb, legbiztosabb ha a kocsi nem olcsó kategóriába tartozik akkor vegyél levehető kormányt, ennyi...
2011. okt. 21. 16:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!