Ha villogtatnak, honnan tudjam, hogy mit akarnak?
3 hónapja van jogsim, de még mindig nem egyértelmű néha, hogy ki, és miért villogtat.
Van, hogy a szembe jövő, pedig nem égett a refi, se nem mentem gyorsan, se nem közel.
Akkor sávváltásnál is indexeltem, és néztem a tűkrőt, és a mögöttem jövő villogtatott.
Ilyenkor honnan tudja, hogy ki, és mit akar?
De nemn az csinálta, aki a másik sávban jött, ahová akartam menni, hanem a mögöttem jővő.
Annak köze sem volt ahhoz, hogy én hova megyek...
Nagyon sok oka lehet a fénykürt használatának...
Sávváltásnál valószínüleg azért villogott,hogy menj nyugodtan,beenged maga elé.Ha szembe mész,és villognak,az lehet pl azért,mert nem messze a rendőrök sebességet mérnek,vagy mert nem volt bekapcsolva a fényszóród...
Magyarországon a villogás általánosságban azt jelenti,hogy ha valamijen manővert végre szeretnél hajtani,a másik autós ebben partner,segít neked...De vannak olyan országok,ahol a villantás mást jelent!
azt hogy figyelj oda, mer valami nem stimmel, vagy szeretne vmit.
tul felhord a tompitottad, koszones, trafi a kozelben, mennyel nyugodtan beengedlek. leginkabb ezekert villognak.
Én úgy szoktam, hogy egyet villantok ha valami nem stimmel a kocsival, pl. túl sok vagy túl kevés lámpa világít, szintén egyet ha beengedek valakit.
Trafipaxnál három villantás gyors egymásutánban, meg körözés mutatóujjal.
Ha valaki bevág elé szabálytalanul inkább dudálni szoktam, esetleg többet villantani, ahogy a trafinál.
De értelemszerűen, ha szabályosan közlekedsz és minden ami kell világít, akkor csak sebességmérés lehet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!