A zebránál akkor is álljak meg, ha a szembejövők nem akarnak?
Nem rég óta van jogsim. Eddig ha megálltam, mert gyalogos volt a szélen, akkor a szembe jövők közül is megállt valamelyik.
De, mostanában egyre gyakrabban fordul elő, hogy megállok, mögöttem áll a sor, és a gyalogos nem tud átmenni, mert a szembejövők közül senki sem lassít.
És rám dudáltak mögöttem, hogy mi a f***nak álltam meg, ha úgysem tud átmenni a gyalogos.
Ilyenkor mit csináljak?
Állj meg. Ez a szabály. Az, hogy más tesz a kreszre, téged nem ment fel alóla.
A dudálást meg fogd fel úgy, hogy a szemből jövő, meg nem állóknak szól.
te csinálod jól! ha senki nem állna meg akkor soha nem érne át a gyalogos.a bunkó sofőrökkel meg ne foglalkozz!
ma én voltam ilyen helyzetben (gyalogosként) az egyik oldalon az autós elengedett, a másikon meg nem akartak megállni.ezért én szépen lassan elindultam-így már kénytelenek voltak megállni
Nem csak beszélgetett, hanem át is akart menni!
És jobb oldalt volt, ezért álltam meg, de m ivel a szembe jövők szágukldoztak, így inkább nem ment át.
Első válaszoló,légyszíves linkelj már valamit,ami kimondja,hogy ebben a helyzetben nem kell megállni...Nem fog menni,mert nincs ilyen.Ha kijelölt gyalogátkelőhelyen gyalogos szeretne átmenni,meg kell állni!!Nincs olyan,hogy melyik oldalon áll,hanem meg kell állni,vili?
Az részletkérdés,hogy a szembejövő megáll-e,vagy sem,az már az ő és a gyalogos felelőssége!Ha Te megállsz,mindent jól csináltál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!