Hanyadjára engedtek át titeket forgalmi vizsgán? Puszta kíváncsiság. Engem 2jára húztak meg.
Kedves Tanuló!
A vezetés alapja a magabiztosság. Ez idővel növekszik és egyre jobb és jobb leszel. Nem véletlenül mondják, hogy a rutint hosszú évek alatt lehet megszerezni.
Addig is viszont a vizsgán kell bizonyítanod azt, hogy alkalmas vagy arra, hogy EGYEDÜL közlekedj. A sikeres vizsga után nem lesz ott az oktató és igen nagy balesetek történhetnek a mp tört része alatt. Ezt kell megértened és legfőképpen fejben magaddal lejátszanod, ugyanis minden ott dől el.Koncentrálj, nézz szét többször, győződj meg arról, hogy biztonságosan el tudsz indulni. Az akadályoztatás nem a 2-3 mp-es "kései" indulásnál kezdődik.
A mindennapi forgalomban tucatszám látni olyanokat, akik 10 mp alatt és 5 km/h-val fordulnak ki egy utcából. Ők sem akadályoznak senkit, egyszerűen csak bosszantják a mögöttük állót.
Engem pl. baromira zavart, hogy ott ültek mögöttem. Mindenki engem nézett, az oktató a vizsgabiztos és még egy tag, aki a vizsgabiztost ellenőrizte. Borzasztó idegesítő, hiszen a mindennapi közlekedésben senki nem pásztázza a mozdulataidat.
Szóval lazíts és ne törődj a sok okoskodóval, akik megpróbálják beléd verni a a csúfot.
Viszont ha többedjére sem sikerül a vizsga, akkor azt is el kell fogadnod, ha eljutsz a PÁV-ig az sem érdekel senkit. Ha azt követően sikeres vizsgát teszel, akkor sem fogja senki megkérdezni, hogy hanyadszor mentél át...
Ami pedig a pénzt illeti....ha jó a viszonyod az oktatóddal kérd ki az őszinte véleményét a vezetésedről....ha azt mondja, hogy reménytelen eset vagy, akkor lehet, hogy nem kellene több pénzt bele ölni.
De lehet, hogy egy oktatóváltás is segítene...
Hú ez hosszú lett, de remélem egy kicsit segít......nagyon zavart, hogy mindenki csak fikáz és senki nem akart segítő szándékkal reagálni....
Fel a fejjel, csak ügyesen!
Kedves kérdező!
Szerintem cseréld le az oktatódat amilyen gyorsan csak tudod. Szerintem csak a pénzedre hajt.
Nekem is ilyen volt az első oktatóm az akkor 20 óra kötelező vezetés mellé még 10 órát vetetett velem ami semmi másról nem szólt mint kuplungcsúsztatás. majd azt mondta még mindig nem mehetek vizsgára. Tele lett a hócipőm vele, kerestem egy másik oktatót. 5 órát vezettem az Ő autóját, de már az első órán azt mondta nem lát semmit amiért nem mehetnék vizsgára.
Át is mentem az első vizsgán, az első oktatóval még mindig nem volna jogsim. - 991-ben kaptam meg - :))
Ha egy-két másodpercre rá indulsz miután meggyőződtél róla, hogy mehetsz akkor elég sok minden történhet az úton.
Mondjuk egy szabályosan közlekedő (50 km/ó sebességű autó) 28 m-el közelebb kerül, és te mivel látjuk milyen sportosan vezetsz biztos kell 10 sec mire szintén 50 km/ó sebességre gyorsulsz. Ez azt jelenti, hogy még kb. 70m távolság kell, hogy ne érjen el a lökhárítója. Mivel nem tudod biztosan, hogy nem e 60, esetleg 70 km/ó sebességgel jön jobb, ha 150-200 m re van tőled az autó!
Szóval jobb, ha még szerzel egy kis rutint, hogy elég legyen 1/2 sec a körülnézésre és akkor nem ér balesetet.
Egyébként jobban jársz, ha reálisan ítéled meg magad, és nem másban keresed a hibát. Akkor tudsz javítani, és magad is érezni fogod most sikerülni fog!
Nem akarlak bosszantani, csak azért írom le az én esetemet, hogy lássátok, nem mindenki a pénzre hajt:
Elsőre átmentem MINDENBŐL! És ez még csak nem is a már emlegetett szocializmusban történt, hanem 2,5 éve! A teszten egy hibám volt. A rutinom tökéletes volt. Forgalomban 4 vonalkát kaptam. Igaz, hogy a kötelező forgalmi órák után ÉN magam kértem 5 plusz órát, mert nem éreztem magam eléggé felkészültnek, de így legalább elsőre sikerült a forgalom is! Ja és zsebbe senkinek nem fizettem!
Engem harmadjára engedtek át.Először a saját hülyeségem miatt,mert idegeskedtem másodjára egy kivénhedt megsavanyodott vénnő szerintem jogtalanul meghúzott de ezt most nem részletezem.Minden a pénzről szól innentől kezdve a rendszer korrupt.
A szocializmusban minden vizsgánál kevesebb volt a buktatások aránya,akkor 1:10 most ez az arány 3-4:10 Pesten állítólag 6:10.
A buktatás jogos volt,mert azt kell elképzelni,hogy ha az oktatód nincs,akkor baleset lett volna belőle a te hibádból.Ha ő észrevette az autót akkor neked is észre kellett volna.Ez az elv.A haveromba pont így rohant bele a kéthetes jogsijával valaki.
A lényeg:ne idegeskedj!Figyelj oda!Ne rajtad múljon a vizsga(mert sajnos sokszor a biztos kedélyállapotán múlik-de ha az oktató belenyúl,az azonnali bukás.És egy viszonylag jó hír:ha már 2-3-szor meghúztak akkor már próbálnak átlökni mert ugye 5 bukás után már nekik is rossz pont.Én is úgy mentem át harmadjára,hogy még egy faszit is beültettek aki a biztost ellenőrizte,hogy ne szemétkedjen(tulajdonképpen az ellenőr ellenőre)és így 3 hibával átengedtek.Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!