Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » 100ezer forintra büntetik...

100ezer forintra büntetik azokat akik átmennek a sárgán?

Figyelt kérdés

[link]

,,Százezer forinttal büntetik azt, aki átmegy a piroson vagy a vasúti átjáró tilos jelzésén. Ugyancsak 100 ezer forint bírság jár azért, ha a sárgán megy át az autós. Azt persze nem mindig lehet egyértelműen megállapítani, hogy az autós ilyen helyzetben meg tudott volna-e állni, de Óberling József, az ORFK közlekedésrendészeti főosztályának vezetője szerint a rendőrök ehhez megfelelő szakmai iránymutatást kapnak."

Hol élünk mi?

Mégis miért büntetnek meg a sárgáért amikor a KRESZ-ben is úgy van hogy ,,ha féktávon belül nem tudsz megállni akkor gyorsíts" magyarra fordítva.

Na és akkor most egy rendőr fogja megmondani, hogy az 100ezer vagy még belefért?!?!

2011. jún. 30. 16:05
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Van köpés álló kabátom.
2011. jún. 30. 18:14
 12/24 anonim ***** válasza:
De most tényleg! A rendőr fórumtársat kérdezem: ti hogy kezelitek mindezt? Mert ugye mindenki tudja már, hogy a rendőrség vegzálása már régen nem a biztonságról, hanem a pénzbeszedésről szól. Ti emberként mindezt hogy élitek meg? Illetve ez a sárgán átmenés hogy van? Ha megyek, szabályosan, zöld van, honnan a tökömből tudjam, hogy mikor sárgul majd be? De most komolyan kérdezem!
2011. jún. 30. 18:30
 13/24 anonim ***** válasza:
remélem gyógyszerre költik a büntetéseket...
2011. jún. 30. 18:36
 14/24 anonim ***** válasza:

Amennyire Én értesültem,a rendőrségnek meg van határozva a kormány által,hogy milyen összeg folyjon be év végéig,bírságokból...

Ezekszerint bele kell húzniuk,mert nagyon le vannak maradva.

2011. jún. 30. 18:39
 15/24 anonim ***** válasza:

A rendőrségi büntetésekből beszedett pénz az államkasszába megy azonnal. Abból egy fityinget nem kap sem a rendőr, sem a rendőrség. Ha leírnám a véleményemet, akkor pedig kicsinálnának (lásd: Szima Judit).

Maradjunk annyiban, hogy képzeld el milyen érzés, mikor úgy változtatják a munkádat, hogy nem tudsz róla, nem vagy megkérdezve, nem értesz vele egyet, és nem szeretnéd csinálni. (Ezt pedig úgy kommunikálják, mintha pl. én tehetnék róla, hogy szigorítani kell).

Lehet, hogy eljön az az idő, mikor a rendőr nem fog bírságolni, így kifejezve a véleményét.(Lengyelország)

2011. jún. 30. 18:54
 16/24 anonim ***** válasza:

Csak, hogy értsétek. A közigazgatási bírság alá tartozó szabálysértések konkrét összegre mutatnak.

Tehát, ha a rendőr kint posztol az úton, akkor minden egyes! szabálysértést szankcionálni kell! Nem lehet figyelmeztetni, vagy kevesebb összeget kiszabni.

Szerintetek hány embert lehetne fogni 12 óra alatt, akinek nincs bekötve az öve, telefonál, sárgán, piroson átmegy, nincs bukósisakja, sebességet túllép, nehéz tgk-ra vonatkozó szabályokat megszegi...?

Ilyen, amikor az irodában ülő emberek döntenek olyanról, amihez fogalmuk sincs, és csak a pénz érdekli őket.

2011. jún. 30. 19:04
 17/24 anonim ***** válasza:

Sárga 50, piros 100! De a sárgát azért méltányosan kezeljük.

Lehet itt utálni bárkit, de majd ha valaki oldalba visz vagy a gyerekedet elütik a zöld jelzésű gyalogátkelőhelyen akkor bezzeg fogsz visítani öcsém!

2011. jún. 30. 22:14
 18/24 anonim ***** válasza:
Nem értem hogy az emberek miért sírnak azért ha tudják hogy megsértik a kresz szabályait, de ha más sérti meg a szemük láttára meg is tudnák lincselni ott helyben. Magyarország én így szeretlek!
2011. jún. 30. 22:17
 19/24 anonim ***** válasza:

Az utolsó 2 választ abszolút nem értem. Teljesen világos, hogy mit jelent a sárga? Azért találták ki, mert az autóknak van egy ún. féktávolsága, amin belül NEM tudnak megállni, akkor sem, ha az összes rendőr a feje tetejére áll. Na már most ha az a k*rva lámpa sárga lesz, az pont azt jelzi, hogy: dönts el, hogy féktávolságon belül vagy-e, mert ha igen, akkor átmehetsz, ha nem, akkor pont piroson fogsz átmenni, ami meg már szabálytalan. Tehát a sárgán való áthajtást büntetni abszolút jogtalan.

Kisgyerekek elütésére hivatkozni alaptalan, mert amíg az autósoknak sárga van, addig a keresztező forgalom egészen biztosan NEM kaphat szabad jelzést. Szabálytalanságra hivatkozni megint csak alaptalan, hiszen ahogy fentebb részleteztem, ez nem szabálytalanság, hanem a minden napi közlekedés teljesen normális szerves része.

Ha ezt tényleg büntetni fogják, akkor mégis hova jutunk? Amúgy módosult a KRESZ, vagy mi? Mert abban egyértelműen benne van, amit fentebb írtam, tehát semmilyen jogszabályi alapja nem lesz a rendőrségnek büntetni a sárgán való áthajtást. (Amúgy lehet, hogy ez is valami újságírói baki, mert tényleg nem tudom elhinni, hogy ez lehetséges.)

2011. júl. 1. 00:55
 20/24 anonim válasza:

Én autós létemre örülök az ilyen szigorításoknak. Sajnos ebben az országban, csak a komoly büntetés az ami esetleg megakadályozza az embereket a szabályok megszegésében.

Ha nem menne át a piros jelzések után még 3-4-5 autó, akkor nem találnának ki ilyesmit. Persze azt elismerem, hogy van néhol egy-egy olyan csomópont, ahol túl rövid a sárga jelzés, de nem emiatt a pár csomópont miatt vezetik be ezeket az intézkedéseket, hanem azért, a többi(több ezer) jól beállított lámpánál is simán átszáguldanak az autósok.

Amíg én vagyok a szemét mert meg mertem állni a sárga v. piros jelzésnél, addig szerintem jogos a szigorítás!

Majd ha nem lesz olyan aki direkt még átnyomja a piroson, akkor lehet majd felháborodni!

2011. júl. 1. 09:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!