Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Elég súlyosan büntetik az...

Elég súlyosan büntetik az ittas vezetést?

Figyelt kérdés
Ha valaki ittasan ül volán mögé, az szerintem egy potenciális gyilkos! Ha úgy változtatnák meg a törvényt, hogy ezt előre kitervelt gyilkosságnak (kísérletnek) minősítenék, és úgy is büntetnék, nagyobb visszatartó ereje lenne?
2010. ápr. 14. 22:34
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Így is erős pénzbírság + automatikus jogsielvétel van.
2010. ápr. 14. 22:42
 2/12 anonim ***** válasza:
67%
Sajnos, akik ittasan vezetnek, azok nem tötödnek azzal sem, ha nincs jogositványuk. sokkal súlyosabb büntetés lenne jogos és szükséges.
2010. ápr. 14. 22:46
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Azért ennyire nincs gumiból az a bizonyos paragrafus. Nem lehet előre kitervelt, amit nem terveltek ki előre. Gyilkosságnak, emberölésnek és kísérletének megvan a definíciója a BTKban, nem kell az egészet felforgatni.
2010. ápr. 14. 23:11
 4/12 A kérdező kommentje:

De igen!!!

Ha (Isten ments) egy közeli hozzátartozódat így veszítenéd el, te is másképp gondolkodnál!!!

2010. ápr. 14. 23:14
 5/12 anonim ***** válasza:
53%

Hát, ami azt illeti, lehetne több rendőr az utakon, és trafipaxból sincs elég.

Az én apám pl. 20 éve állandóan ittasan vezet, de még sosem kapták el... Volt, hogy úgy ült autóba, hogy egyenesen megállni sem tudott a lábán, de az alkoholisták védőszentje valahogy mindig megvédi. Eddig két autót tört össze, de balesetet még nem okozott, és neki sem görbült haja szála sem.

2010. ápr. 14. 23:23
 6/12 anonim válasza:
68%
Az a baj, hogy a legtöbb ilyen "balesetet" balesetnek minősítik, nem pedig gondatlanságból elkövetett emberölésnek. Én a helyszínen levágnám a kezét annak aki ittasan vezet.
2010. ápr. 14. 23:23
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

"De igen!!!

Ha (Isten ments) egy közeli hozzátartozódat..."

Nem hiszem. Vagy ha mégis, hibásán ítélkeznék. Érzelmi alapon nem lehet súlyos döntéseket hozni.

Attól hogy bánatos vagyok, a fekete nem válik fehérré és fordítva.

A részegeket ettől függetlenül el kell távolítani a forgalomból!

@23:23

Tévedsz! Ez gondatlanságból elkövetett emberölés! Viszont kézlevágás nem járt érte még Hammurápi idején sem.

2010. ápr. 14. 23:36
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddig adott (és az ezután adandó) válaszokat és véleményeket!
2010. ápr. 14. 23:49
 9/12 anonim válasza:

Az egész törvény úgy ahogy van, rossz. Egy péntek este, mikor mentem hazafelé egy barátomtól, engem is majdnem elütöttek. Szerencsére arrébb ugrottam, így csak a visszapillantó kapta el a csuklóm. Utána meg eléggé kacsázva elhúztak, de ijedelmemben elfelejtettem leolvasni a rendszámot :S

Szerintem nem a szabályokat kellen módosítani, hanem az emberek gondolkodását. Nem kocsival kellene menni bandázni, bulizni, inni, inkább dobnának össze taxipénzre. Mióta van jogsim, érdekes módon meg bírom állni, hogy ne ülljek volán mögé még csak úgy sem, hogy picit ittam. Pedig nem vagy a szűz mária, sem antialkoholista, de nem nagy kunszt szerintem.

Sajnálom a rokonodat/barátodat!

2010. ápr. 15. 03:43
 10/12 anonim ***** válasza:

Azért ha valóban meghal valaki egy ittas vezető miatt, akkor az ittas vezetőnek nem csak pénzbírság és jogsielvétel lesz a büntetése.

Egyébként ilyen alapon simán csak az autóvezetés is (ön)gyilkossági kísérletnek számíthat, bárki aki autóba ül potenciális gyilkos...

2010. ápr. 15. 07:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!