Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Normális, hogy BAL lábbal...

Normális, hogy BAL lábbal FÉKEZVE satuzok?

Figyelt kérdés

Kipróbáltam egyszer, mikor nem jöttek se mögöttem, se előttem, hogy hozzá értem egy kicsit BAl lábbal a fékpedálhoz, és már tövig nyomtam, amikor úgy éreztem, hogy alig érek hozzá.

Persze jobb lábbal pedig teljesen tudom finoman nyomni.

Alig érek hozzá a fékhez, már tövig nyomom a féket.

Persze nem akarok bal lábbal fékezgetni, csak érdekelne.

Meg lehet szokni bal lábbal is?

2011. jún. 3. 20:06
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Meg lehet szokni, csak értelme nincs közúton.
2011. jún. 3. 20:08
 2/13 anonim ***** válasza:
Milyen nagy problémáid vannak az életben....
2011. jún. 3. 20:16
 3/13 anonim ***** válasza:

A kuplungod nem olyan érzékeny mint a féked.. és a balod meg ahhoz van szokva, te atomtudós.. :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

De ne fékezgessél ballal, mert összezavarod magad..

2011. jún. 3. 20:21
 4/13 anonim ***** válasza:
Én egyszer friss jogsisként véletlenül bal lábbal ráléptem a fékre, hát a szívem kiugrott. Jó, hogy nem valami forgalmas úton történt. De legalább egy életre megtanultam, hogy melyik pedálhoz melyik láb való.
2011. jún. 3. 20:30
 5/13 anonim ***** válasza:

Általában ez történik, de meg lehet szokni ballal is, csak gyakorolni kell.

Valaki mondta, hogy közúton semmi értelme, és igaza is van, nagyon nincs értelme. esetleg akkor, ha mint az őrült ki letépte láncát mész előre 120-szal a 90-nel csordogáló forgalomban.

2011. jún. 3. 20:34
 6/13 anonim ***** válasza:
nem.
2011. jún. 3. 20:37
 7/13 anonim ***** válasza:

Az szokott mulatságos lenni, mikor kézi váltóhoz szokott autós beül egy automatába, és két lábbal áll rá a széles fékpedálra (jobbal szolídan fékez, ballal meg tövig nyomja a "kuplungot").

:)))

2011. jún. 3. 20:45
 8/13 anonim ***** válasza:

érdemes megtanulni fékpedál kezelését ballal is. Nem a fékezés miatt, hanem ha valaki nagyon a seggedben van, és zavar, akkor egy kicsit a fékre kell lépni ballal, csak annyira, hogy a féklámpa kigyulladjon, de ne fékezzen. Ilyenkor a mögötted haladó marha meglepődik és lemarad valamennyire.

Én monnyuk nem szoktam ezt csinálni, mert annyira nem érdekel mi van mögöttem, azzal törődjön a hátul jövő.

2011. jún. 3. 20:53
 9/13 anonim ***** válasza:

@20:45

Én ezeket valahogy nem tudom megérteni. :D

7.5 éve vezettem már, nagyon sok (50+), kizárólag manuális autót, mikor munkakörből adódóan több automata váltós autót kellett vezetnem. Priustól ML Mercin keresztül A8-asig mindent vezettem, egyikkel sem volt semmi gondom, eszembe sem jutott kuplungolni.

Ott kezdődik a gond, hogy az emberek nagy része nem tudja, mi történik a talpa/keze alatt. Ha tisztában lennének a technikával, sokkal kevesebb baleset lenne, és még kevesebb bénázás.

2011. jún. 3. 21:10
 10/13 anonim ***** válasza:

bal lábas fékezésnek csak versenynél van értelme. am meg lehet szokni ugyanugy mint a jobb kormányost, bár az nekem beletelt v 2-300km-be.

bal lábast én is csak akkor használok mikor üres az út és odatolom neki 150 körül. kanyar előtt ballal befékezek és amint kezdem kiengedni ballal a féket már 1ből jobbal odapadlózom a gázt. ezzel pl versenynél értékes másodperceket lehet nyerni.

közúton semmi értelme ha rendes forgalom van, és ilyenkor mikor felváltva használom néha lehet érezni az enyhe égett szagot.

és mivel feltételezem h átlagos közúti kocsid van azon szétmenne a fék 1hamar

2011. jún. 3. 21:14
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!