Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Már most tusolgatják-szépítget...

Már most tusolgatják-szépítgetik a mentőbalesetet?

Figyelt kérdés

Miért kell vizsgálni valamit, amikor tök egyértelmű, hogy a mentő szabálytalanul előzött, és a szembe jövőnek neki durrant. Most mi ebben a vizsgálandó?

A KÉK fény nem azt jelenti, hogy mehet ész nélkül ... szóval én ezt nem értem, és csak azt látom, hogy a kék fényes baleseteket megint eltusolják ezerrel, és kiforgatják úgy, hogy a végén még a szabályosan közlekedő kamionos lesz a vétkes. Az a baj, hogy rengetegen úgy vezetnek, hogy a KÉK fény már mintha vezetési tudást is adna mellé, aztán csodálkoznak, ha mégse jön össze.

Nincs igazam? KRESZ-ben is csak akkor van előnye a KÉK fényesnek, ha azt MEGADTÁK neki, csak akkor !!!! Most nem adták meg!

Emlékeztek, hány kékfényes balesetet tusoltak már el, hogy egyszerűen elhallgattak róla? Gyurcsánytól a rabszállítóig, volt itt már egy vagon baleset, és mindegyiket elsumákolták.

Szerintetek lesz ebből valami vagy ennek is az lesz a sorsa? Nem a mentő ellen vagyok, hanem a szabályos közlekedés mellett!

2011. ápr. 14. 04:34
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Azt te miért gyötrődsz ezen a baleseten ? Merthogy baleset volt az azt hiszem nem vitás,vagy te úgy gondolod ,hogy szándékosan csinálták ? Mentőautó (ninóval vagy anélkül,ez már majdnem mindegy),előzés közben, összeütközött a szembejövővel (is).Nincs ezen mit szépíteni/csúnyítani ,megtörtént. Egyértelmű,hogy nem a megelőzött,és nem is a szemből szabályosan az út jobb oldalán haladó román kamionos a hibás a balesetben. Ezt a mentőautó vezetője okozta azzal,hogy úgy kezdett bele az előzésbe,hogy a kanyar miatt nem láthatta be a teljes útszakaszt,ami kellett volna neki a sikeres manőverhez.

Ha (reméljük) felgyógyul ,egy rendőrségi határozatban ezt közlik is majd vele,plusz kiszabnak rá egy büntit is. Más tészta,hogy szegénynek ugrott az állása is ,mert nem valószínű,hogy beülhet ezek után még egyszer a ninósautóba .(mármint a kormányához)

2011. ápr. 14. 05:45
 2/14 A kérdező kommentje:

na te csak ne legyél mindebben olyan biztos ... csak mert ki szokták találni gyakran, hogy mivel használta a kék fényt,ezért neki volt elsőbbsége, de ez éppen attól függ, az adott esetet hogyan akarják kavargatni

és ne viccelj, ne mondj olyat, hogy mindegy az hogy megkülönböztető jelzéssel vagy anélkül ... hát anélkül még egy záróvonalat se léphet át, hidd el, nem mindegy!

2011. ápr. 14. 05:58
 3/14 A kérdező kommentje:
én nem akarok rosszat a sofőrnek, nyilván nem szándékosan csinálta, csak az ész nélküli kékfényes vezetéstől áll égnek a hajam, hogy rengetegen azt hiszik, azzal már mindent lehet, aztán olykor csalódnak persze
2011. ápr. 14. 05:59
 4/14 anonim válasza:
Imádom, hogy itt egyesek ilyen okosak :) Na meg hogy mindent tudnak! :DD
2011. ápr. 14. 06:06
 5/14 A kérdező kommentje:
valóban benne vagyok a témában, de mondd nyugodtan, amivel nem értesz egyet, megpróbálom elmagyarázni
2011. ápr. 14. 06:12
 6/14 anonim ***** válasza:
69%

Én nap, mint nap látom, hogy a sok böszme autós, kamionos és miegymás tojik arra, ha mentő jön, nem állnak félre, vagy csak nagyon nehezen!

Bár ez az eset is megtörtént, biztos megkapja büntetését, már ha felépül a sofőr, ahogy előttem is írták. Ezen nincs mit agyalni.

2011. ápr. 14. 07:18
 7/14 anonim ***** válasza:

Azert, mert az eljarast le kell folytatni, ez a menete a dolgoknak.

Szal ennyit arrol, h mennyire vagy kepbe.

2011. ápr. 14. 07:31
 8/14 anonim ***** válasza:
69%

1. Ha használja a megkülönböztetö jelzést, akkor joga van a záróvonalat is átlépni.

2. Ha TE vagy egy CSALÁDTAGOD lenne, aki BENN van a mentöben, és esetleg 5 percen múlik az élete, akkor te sem azt mondanád, hogy minek siet annyira.

3. Minden kúlturált országban a sziréna hallatára az ÖSSZES jármü a saját sávjának a külsö szélére húzódik, hogy köztük akadály nélkül elférjen a ment/türoltó/rendörség. Ez Nyugaton teljesen természetes, annyira, hogy utána gondolás nélkül, AZONNAL félrehúzódik mindeki reflexböl.

2011. ápr. 14. 07:51
 9/14 A kérdező kommentje:
áh nem ragozom, nem erről beszélek én ...
2011. ápr. 14. 08:00
 10/14 anonim ***** válasza:
Egyszerűen!A mentős is ember-tehát tévedhet!!!
2011. ápr. 14. 09:23
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!