Vadsíp van az autótokon? Öntapadós? Nem veszélyes, hogy 130-nál leviszi a menetszél? Hol lehet kapni? Tapasztalatok?
Figyelt kérdés
A kínai példányok is elég megbízhatóak? Párban kell felrakni a kocsira? Öntapadósat láttam eddig, de félek, hogy a menetszél vagy oldalszél (ami nagyon erős tud lenni) nehogy lefújja... Csavarozni vagy valahogy más, erősebb módon nem lehet felrögzíteni ezeket? Mennyire megbízhatóak? Kutyát, macskát is riaszt? Mekkora sebességtől? Tapasztalatok? Ja, és hol érdemes venni? Minden érdekel a téma kapcsán...2010. nov. 20. 10:39
11/11 anonim válasza:
Ez nem válasz lesz, hanem inkább reagálás a föntiekre. Kaptunk mindenféle választ. Pozitívat és negatívat is. Azt sajnálom – hiányolom --, hogy nem szólal meg olyan szakértő, szakember, aki a közlekedés biztonságával, a terület kutatásával foglalkozik, vagy aki a nemzetközi szakirodalmat (esetleg a tárgyban végzett kutatások eredményeit) ismeri. A biztosabb tudás emberi életeket menthet, vad- és anyagi kárt előzhet meg a vad síp. Nem véletlenül lehet forgalomba, ha már egyszer – nem ok nélkül korábban elkezdték gyártani, forgalmazni. (Nem biztos, hogy csak a forgalmazók érdeke miatt!) (Talán annyit elárulhatok, hogy pályám elején voltam kutató, amelyben kísérleteket folytattam más szakterületen. Tehát biztos vagyok benne, hogy – ha valaki(k) áldozna rá (állam, vadásztársaság stb.), közelebb jutnánk a kérdés megválaszolására. De lehet, hogy már meg is tették, csak nem tudunk róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!