Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Volt már, hogy ti értetek...

Volt már, hogy ti értetek elsőnek egy komolyabb baleset helyszínére? Hogyan viselkedtetek? Tudtál koncentrálni az elsősegélynyújtásra, vagy elszörnyedtél a látványtól? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Még az elsőnek odaértbe beletartozik, aki 5 percen belül ért a helyszínre.

Ma volt suliban egy ilyen kérdése a tanárunknak, mivel most és nyáron sokan mennek B kategóriára, köztük én is, nekem már csak a forgalmi vizsga van hátra.

Visszatérve az előzőre nem tudom, hogy én mit tennék, akármennyire tudom az elsősegélyt, ha pl. előttem valaki áttér a másik sávba, és ütközik valakivel, nem tudom, hogy tudnám-e tenni a dolgomat, vagy a történtek befolyásolása alatt valami nagy hülyeséget csinálnék.

2011. ápr. 18. 19:58
 1/8 Tubarózsa ***** válasza:

Szia! Nekem csak annyi volt hogy a buszon elesett egy néni és beverte a fejét, és nagyon vérzet. Én voltam az egyetlen aki ment segiteni neki a többiek csak néztek... Söför hivta a mentöt, de ö is falfehér lett...... Ez am 1héttel az eü vizsgám után volt. És pont forgalmira mentem, hát remegett kezem lábam....:D

am ha elöttem történe közuti vszinü megállnék, és amennyire rtudok segitek. Ja meg volt még egy, ha gondolod késöbb megirom, csak most telorol irok, nem olyan egyszerü

üdv 20L

2011. ápr. 18. 20:36
 2/8 A kérdező kommentje:
Ha gépről vagy, írd meg! Szép napot!
2011. ápr. 18. 21:12
 3/8 A kérdező kommentje:
Ja és sikerült a forgalmi vizsga?
2011. ápr. 18. 21:29
 4/8 Tubarózsa ***** válasza:

Szia! Igérem ma du megirom. Csak tegnap fáradt voltam. Csak vezetni mentem, a vizsga oktba volt. De már régen, 2008ban.

Neked is szép napot. ÉS am neked volt már vmi?

üdv 20L

2011. ápr. 19. 08:47
 5/8 A kérdező kommentje:

Üdv!

Még nem, épp ezért is tettem fel a kérdést, mert elgondolkodtatott, hogy én vajon ilyen helyzetben meg tudnám e őrizni a higgadtságomat, és tudnám-e tenni a dolgom, mert elsősegély vizsgán megdícsértek, hogy szépen megtanultam, de ez éles helyzetben mit sem ér

2011. ápr. 19. 15:57
 6/8 Tubarózsa ***** válasza:

Na hali!

a másik sem volt olyan komoly baleset, nem messze az utcámtól megy a főút(kb 50m) és késö este vmi nagy csatt.. rohanás ki h mi volt, csaj felszaladt a járdára kis kocsival, 3 kis fát kivitt végül a 4. fa állította meg.. alapvetően nem lett baja, a foga fájt, és elvesztette egy pillanatra az eszméletét. de viszont nagyon megvolt ijedve, ugy h lelkileg segitettem neki, h megtudjon nyugodni + még attól is félt h a pasija mit fog mondani, nem-e lesz kiakadva....

de ilyen nagyon komoly balesetet még nem láttam közelről, max mikor megyek busszal és láttom h kocsi a villanyoszlapra tekeredve...

de nem is szeretnék közelebb kerülni... hát am ha másnem mentőt tudsz hivni, és már ez is nagy segitség! :)

ha eszembe jutt h volt-e még akkor majd írok, meg ha ne adj isten lesz, azt is megirom. am meg nekem inkább majdnem baleseteim voltak csak...

üdv 20L(első 2 voltam)

2011. ápr. 19. 16:25
 7/8 anonim ***** válasza:
Szerintem pörgetni fog az adrenalin, én is tapasztaltam már ezt. Első az életmentés, utána az anyagi kár mentés. Értesíteni kell a mentőket, részletesen beszámolni a sérültekről, és ők tudni fogják mit kell csinálni, és segítenek neked is.
2011. ápr. 20. 14:32
 8/8 A kérdező kommentje:
Az elméletet én is tudom, csak a gyakorlatban is ilyen nyugodt leszek-e azt nem tudom.
2011. ápr. 21. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!