Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Vadsíp van az autótokon?...

Vadsíp van az autótokon? Öntapadós? Nem veszélyes, hogy 130-nál leviszi a menetszél? Hol lehet kapni? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés
A kínai példányok is elég megbízhatóak? Párban kell felrakni a kocsira? Öntapadósat láttam eddig, de félek, hogy a menetszél vagy oldalszél (ami nagyon erős tud lenni) nehogy lefújja... Csavarozni vagy valahogy más, erősebb módon nem lehet felrögzíteni ezeket? Mennyire megbízhatóak? Kutyát, macskát is riaszt? Mekkora sebességtől? Tapasztalatok? Ja, és hol érdemes venni? Minden érdekel a téma kapcsán...
2010. nov. 20. 10:39
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
71%

Itt is gyártották nálunk egy üzemben egy-két évig ,érdekelt engem is és kérdezősködtem róla . Ez egy síp amit az autón kívülre kell rögzíteni ( ragasztással vagy csavarozással ,mindegy),hogy a menetszél "bele fújjon ". Ettől a síp megszólal és kiad egy nagyon magas hangot ami a vadakat állítólag zavarja. De ,kis sebességnél még meg sem szólal,nagynál meg már megint nem . Úgy méretezték,hogy kb 60 km/h-nál adta a riasztó fütyülést ki. De ,csak akkor ha pl nem volt elszennyeződve ami nagyon könnyen előfordult vele ,ha menetközben akárcsak egy bogár is nekivágódott és elzárta a levegő útját a sípban .

Tehát nem egy csodaszer ez sem.

2010. nov. 20. 11:29
 2/11 anonim ***** válasza:
59%
Veszélyesnek biztos nem veszélyes ha leesik is, mert egy nagyon kicsi műanyag darab az egész. Azt nem tudom, hogy hasznos-e, de személy szerint én nem nagyon hiszek benne. A másik dolog meg az, hogy ezt nagyon nem is lehet megtudni csak akkor ha volt felragasztva, de mégis eléd ugrott egy vad. Ha nem ugrik elég egy vad, akkor nem lehet tudni, hogy ér-e valamit vagy sem.
2010. nov. 20. 12:11
 3/11 anonim ***** válasza:
57%

vannak elektromos vadriasztók, ezeket a motortérbe is be lehet rakni, úgyhogy nincs kitéve az időjárás viszontagságainak, nem szennyeződik

csak kössél rá egy kapcsolót, mert lakott területen az összes kutya hülyét fog kapni tőled.

2010. nov. 20. 15:03
 4/11 anonim ***** válasza:

15:03-nak

Ha szeretnék egy ilyesmit amit írtál,hol kezdjem el keresni ,tudnál róla egy valami kis infót linkelni ? köszi

2010. nov. 20. 16:20
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

[link]

[link]

[link]

beírod google-ba hogy elektromos vadriasztó és lessz egy csomó találat, és szerintem ezek érnek valamit, ugyanis 2 éve használok és még egy vadállattal se találkoztam az úton.

2010. nov. 20. 17:47
 6/11 anonim ***** válasza:
66%
Bennem ezzel kapcsolatban az merül fel, hogy a riasztott vad merre felé fog futni menekülni?! Erre semmi biztosíték nincs, hogy pont a síp miatt úgy megriad, hogy épp neked szalad.
2010. nov. 20. 21:04
 7/11 anonim ***** válasza:
az én autómon van ilyen. most nem régen vettem a kocsit és előző tulaj tette rá. 130-al mentem már a kocsival, nem vettem észre hogy leesett volna. Nem tudom mennyire hatékony, viszont olyan mintha 60-nál én is hallanám a hangját (vagy csak simán a kocsiét hallom). Szóval ha másra nem, arra jó hogy tudjam, gyorsan hajtok, ilyenkor kicsit lassítok. 55-nél még nem szól. Így ha úgy megyek hogy ne szólaljon meg, akkor pont jó vagyok :)
2010. nov. 20. 22:49
 8/11 anonim válasza:
57%
Én két kocsimon is használtam évekig. Nem esett le soha, még 160-nál sem.. A hangját sem lehetett hallani csak ha szájjal nagyon lágyan belefújtam (néha ellenőrizni is kell, hogy nincs-e beleragadva pl. rovar). Egyébként menet közben már ultrahangot ad két különböző frekvencián. Ezt a vadak hallják. Esti órákban többször is megfigyeltem, hogy az oldalról felém futó őzek megálltak, vagy irányt változtattak. Őzsíppal soha nem kaptam el vadat a kocsival, pedig elég sokat vezetek (34 éve), úgyhogy bátran merem ajánlani. Sajnos van egy ellenfele: a kefés autómosó. Az enyémet nemrégen vette le a kefe, de 7 évig stabilan bírta. Teszek fel másikat.
2010. nov. 22. 15:21
 9/11 anonim ***** válasza:
57%

Én is használok ilyet. Az én tapasztalatom az, hogy nem sokat ér. Konkrét példa: Éjjel úgy 11 körül mentem mellékúton, távolsági fénnyel. A szembe jövö sávban álldogált egy őz. Amikor megláttam, azonnal fékeztem. Az őz felém ugrott, és kb. 1 terelővonal hossznyira ugrott át előttem. Azért nem ütöttem el, mert kb. 70-nel mentem.

Én kb. 5 éve raktam fel, de sok alkalom volt, hogy csak a szerencsén múlt, hogy nem ütöttem el.

2010. nov. 22. 15:49
 10/11 anonim válasza:
57%
Éppen most csaptunk el egy őzet és a nyulak is elénk szaladgálnak. 2 vadsípunk van. Semmit nem ér hiszen nem lehet tudni hogy a zavaró hang hatására merre indul meg a vad.
2014. dec. 25. 22:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!