Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Majdnem balesetet okoztam,...

Majdnem balesetet okoztam, lehet bajom belőle?

Figyelt kérdés
Ki szerettem volna egy lassabb járműt előzni, ami hirtelen befékezett előttem, így nem túl körültekintve kihúztam és elkezdtem az előzést, úgy láttam a szembe jövő nem jön elég gyorsan, nem volt felkapcsolva a világítása, de hamar rájöttem, hogy tévedtem. Vissza sorolni a lassú gép mögé nem tudtam volna már így még jobban kihúztam és az út mellett megálltam. A tükröm sérült. A szembe jövő is megállt utána, kiszállt lebaszott és valószínűleg sutyiban fotózott is, mivel az egyik közösségi oldalon megtalált, de nem írt. Sosem voltam ilyen helyzetben, megijedtem nem is nagyon tudtam a bocsánaton kívűl mást mondani. Kértem, hogy ne hívjon mentőt, se rendőrt jól vagyok. Kárt tehát benne nem tettem, a tükröm aznap ki lett cserélve. Lehet belőle bajom? Feljelenthet esetleg? Rám verhet bármilyen kárt?

tegnap 16:36
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Utólag kétlem...

Kivéve ha volt fedélzeti kamerája, akkor fel tud jelenteni mert van bizonyítéka.

Ennél többet szerintem nem tud mondani senki sem.

tegnap 16:56
 2/7 BeefEater ***** válasza:
56%

Akkor ha letört a tükröd nem majdnem okoztál balesetet.

Ha pénzt követel, akkor vond be a biztosítódat. Őket sokkal nehéz lesz átvernie, ha utólag talál ki valamilyen sérülést.

Balesetokozásért feljelenthet, ha fotózott, akkor elég bizonyítéka lehet, hogy kihallgasson a rendőrség.

Mondjuk azt viszont el nem tudom képzelni, hogy milyen kicsi követési távolságot kellett tartanod, hogy egy gyök kettővel haladó lassú jármű mögött ne tudj megállni.

tegnap 18:48
 3/7 anonim ***** válasza:
54%

Hát ha norvég volt, akkor nagyon hamar talál még negyvenhárom tesót, akarom mondani norvég bálnavadászt, akik pont akkor pont arra jártak és tanúsítják, hogy hárommilliós kárt okoztál.

Legalább csináltál képeket mindkét járműről, aláírattál vele egy papírt, hogy nincs és nem is lesz kárigénye?

Hát, tanulópénz lesz.

tegnap 18:52
 4/7 A kérdező kommentje:
Oszlop vitte el a vezető oldali tükröm. Ő elment mellettem mikor az én járművem már állt és utánam állt meg. Egymáshoz a két autó nem ért.
tegnap 19:11
 5/7 anonim ***** válasza:
14%

Kivéve, ha a negyvennégy norvég bálnavadász mást állít a rendőrdségen. :)

De ha szerencséd van, akkor nem történik meg...

De akkor ideje megtanulnod:

- Autóban meghalhatsz, és megölhetsz másokat.

- Nincs respawn, nem tudod visszatölteni az utolsó mentést.

- Dashcam.

- A pánik nem segít. Hideg fej, gondolkodás. Közben is, utána is.

tegnap 19:31
 6/7 A kérdező kommentje:
Nem tudom ezek után alkalmas vagyok e vezetésre vagy visszaülök e. A lassabban haladó jármű pedig 80 km/h sebességgel ment kb, közel mentem, mert eleve előzni akartam volna, de akkor pont jöttek még szembe, közel voltam mögötte. Hirtelen fékezett, kihúztam, azt hittem eltudok menni mellette, de nem. Az út mellett szerencsére volt annyi helyem, hogy oda kihuzzam. Ott egy oszlop elkapta a tükröm. A szembe jövő elment mellettem, majd utána megállt. Nem volt sok lélekjelenlétem, nem fotóztam, váltottunk pár szót normálisan, miután ő is megnyugodott. Benne kárt én nem tehettem. A saját autómon is csak a tükör sérült. Nincs azon kívül karcolás sem.
tegnap 19:43
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

"Nem tudom ezek után alkalmas vagyok e vezetésre"

Nem ezen múlik.

"vagy visszaülök e"

Ülj és tanulj az esetből. Te még tudsz. Van, aki egy ilyen után már nem tud.

"A lassabban haladó jármű pedig 80 km/h sebességgel ment kb, közel mentem, mert eleve előzni akartam volna"

Meg kell tanulni vezetni. Előzni is. A világ legnagyobb baromságai közé tartozik az, hogy előzési szándék esetén szorosan tapadsz az előzendőre.

Egyrészt teljesen kitakarja a látómeződet, át kell húzódnod a szembesávba, hogy lásd, jön-e valaki. Veszélyes.

Másrészt így az előtted haladó sebességével kezded meg az előzést, az ő sebességéről kell kigyorsítanod.

Helyes előzés: számottevő távolság tartása, jobban belátható út, mikor már MAJDNEM tiszta a szembesáv vissza kettő, padlógáz. Mire üres a másik sáv és megkezded az előzést, már komoly sebességelőnyöd van, két szempillantással később már végeztél is. Ráadásul mire az előzendő észbe kap és megpróbál szemétkedni, te már meg is előzted.

A tanfolyamon nem tanítanak meg vezetni, csak arra, hogy átmenj a vizsgán. A többire az élet tanít.

Összességében ha tanulsz az esetből az később életet menthet.

Ha meg esetleg hülyegyerek tipus vagy, akkor előbb-utóbb úgyis megölöd magad.

Talán nem.

tegnap 19:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!