Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Azzal hívtak fel a biztosítómt...

Azzal hívtak fel a biztosítómtól, hogy balesetet okoztam, majd elhajtottam. Csakhogy a kocsi épp szervizben volt. Most hazudik a biztosító?

Figyelt kérdés

Nem értem az egészet, hogy okozhattam balesetet, ha a szervizben volt az adott napon a kocsi?

Ráadásul egy 150-200 kilométerre levő városról van szó, ilyen messze pedig már régen jártam, talàn több mint egy éve.

Felhívtam én is a társaságot, és ők se tudják, miről van szó. Mindenkinek homályos.

800 ezret követelnek

okt. 29. 08:25
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
86%
Mindenképpen el kell hinni, csalók nem léteznek. Nekem legutóbb az új netbankot mutatták meg egy új virusírtóval amit a bank infortamikusai csináltak. Kijavították a megtakarításaimat mert eddig tévedésben voltam nem 1.2 m volt hanem 0, még szerencse, hogy hívtak mert akartam felújítani a házam.
okt. 29. 08:30
 2/16 A kérdező kommentje:
Akkor valószínűsíthető, hogy csalással állok szemben?
okt. 29. 08:31
 3/16 anonim ***** válasza:
76%

"Akkor valószínűsíthető, hogy csalással állok szemben?"

Áhh, szerintem kizárt. Köztudott, hogy a biztosítók "követelni" és behajtani szoktak a pénzt, nem pedig biztosítani és kifizetni a kárt.

okt. 29. 08:34
 4/16 anonim ***** válasza:
88%

Felhívtak?

Majd ha a biztosító levélben keres meg, akkor foglalkozz vele.

Nyugodtan elmondhatod nekik.

Ettől függetlenül nem kizárt, hogy a szerelő garázdálkodott az autóddal, nem az első eset lenne, hogy egy mekkmester sunyin a nála lévő autót használja.

De jelen esetben inkább gondolnám csalásnak.

MOndták, hogyan is kellene egy telefonbeszélgetés alapján fizetned? BTC vagy revolut?

okt. 29. 08:35
 5/16 anonim ***** válasza:
88%

SEMMIFÉLE hivatalos szerv (bíróság, rendörség, biztosító, stb) NEM HÍV telefonon, mindent levélben intéznek. (Emailban is csak akkor ha van regisztrációd náluk, ahová szabályosan be kell jelentkezni az ismert adatokkal - nem amit esetleg küldenek)

Másrészt ha az autód szervízben volt, erröl a szerelö ad igazolást, és még ha netán hivatalos helyröl jött volna valami, akkor is tudod bizonyítani, hogy te akkor nem lehettél ott.

okt. 29. 08:40
 6/16 anonim ***** válasza:
91%
Nem tudom nálatok mi lehetett, én példám: Elvittem az autót műszaki vizsgára 16 KM:-re lévő szomszéd városba. Megígérték hogy délután 4 körül hazahozzák mert van itteni munkatársuk. 6 körül megjött a kocsi, megnéztem az óraállást: Közel 80 km-el több volt benne mint akkor amikor a vizsgán lefényképezték az órát, tehát egy kirándulás vagy egy nagy bevásárlás simán belefért nekik az autómmal. Tehát simán használhatták.😀
okt. 29. 08:49
 7/16 anonim ***** válasza:
86%

AZ megtörténhet, hogy a szervizben lévő autót használják, és még nagyon tenni sem tudsz ellene, ha nem látványosan sokat mentek vele, mert azt mondják, hogy letesztelték, megfelelően működik-e.

A lényeg nem ez, hanem az, hogy a biztosító hivatalos levelet küld, nem telefonon keresi az ügyfelet.

"Felhívtam én is a társaságot, és ők se tudják, miről van szó. Mindenkinek homályos." - pedig nem kellene, hogy homályos legyen, ha ott nem is tudnak róla.

okt. 29. 09:13
 8/16 anonim ***** válasza:
80%
Név szerint téged kerestek? Kérted írásban is az elmondottakat?
okt. 29. 09:22
 9/16 A kérdező kommentje:
Bankszámlaszámot adtak meg, azt kérték, oda utaljam az összeget
okt. 29. 10:01
 10/16 MGéza ***** válasza:
90%
Nyilvánvaló csalással állsz szemben. Ha nagyon viszket a kezed akkor küldj 5 forintot, ki fogja írni hogy ki a számla tulajdonosa, vagy hogy külföldi számlaszám. Ha mondjuk nem céget hanem L. Márkot látod a címzett mezőben akkor még tutibb hogy át akarnak verni, már ha eddig nem volna elég nyilvánvaló a válaszok alapján. :)
okt. 29. 10:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!