Azzal hívtak fel a biztosítómtól, hogy balesetet okoztam, majd elhajtottam. Csakhogy a kocsi épp szervizben volt. Most hazudik a biztosító?
Nem értem az egészet, hogy okozhattam balesetet, ha a szervizben volt az adott napon a kocsi?
Ráadásul egy 150-200 kilométerre levő városról van szó, ilyen messze pedig már régen jártam, talàn több mint egy éve.
Felhívtam én is a társaságot, és ők se tudják, miről van szó. Mindenkinek homályos.
800 ezret követelnek
"Akkor valószínűsíthető, hogy csalással állok szemben?"
Áhh, szerintem kizárt. Köztudott, hogy a biztosítók "követelni" és behajtani szoktak a pénzt, nem pedig biztosítani és kifizetni a kárt.
Felhívtak?
Majd ha a biztosító levélben keres meg, akkor foglalkozz vele.
Nyugodtan elmondhatod nekik.
Ettől függetlenül nem kizárt, hogy a szerelő garázdálkodott az autóddal, nem az első eset lenne, hogy egy mekkmester sunyin a nála lévő autót használja.
De jelen esetben inkább gondolnám csalásnak.
MOndták, hogyan is kellene egy telefonbeszélgetés alapján fizetned? BTC vagy revolut?
SEMMIFÉLE hivatalos szerv (bíróság, rendörség, biztosító, stb) NEM HÍV telefonon, mindent levélben intéznek. (Emailban is csak akkor ha van regisztrációd náluk, ahová szabályosan be kell jelentkezni az ismert adatokkal - nem amit esetleg küldenek)
Másrészt ha az autód szervízben volt, erröl a szerelö ad igazolást, és még ha netán hivatalos helyröl jött volna valami, akkor is tudod bizonyítani, hogy te akkor nem lehettél ott.
AZ megtörténhet, hogy a szervizben lévő autót használják, és még nagyon tenni sem tudsz ellene, ha nem látványosan sokat mentek vele, mert azt mondják, hogy letesztelték, megfelelően működik-e.
A lényeg nem ez, hanem az, hogy a biztosító hivatalos levelet küld, nem telefonon keresi az ügyfelet.
"Felhívtam én is a társaságot, és ők se tudják, miről van szó. Mindenkinek homályos." - pedig nem kellene, hogy homályos legyen, ha ott nem is tudnak róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!