Milyen büntetésre számíthatok? Majdnem balesetet
okoztam?
Figyelt kérdés
Ma reggel kanyarodtam ki egy stop táblás kereszteződésnél, ahol igazán csak a gömbtükör ad támpontot, mert beláthatatlan a hely, de mindenesetre jócskán ki kell gurulni, hogy látni lehessen bármit is. Megálltam, kb 5 másodpercig álltam. Néztem a gömbtükröt, ami sajnos össze volt fagyva, és csak egy fénycsóvát láttam benne. Vártam, hogy jöjjön, de olyan volt mintha "egy helyben állt volna". Máskor is előfordult, hogy parkoló autó kivilágítva állt ott. Nem tudtam eldönteni jön-e vagy sem, ezért vártam még picit, de továbbra is csak egy helyben álló fénycsóvát láttam, ezért óvatosan elkezdzem kintebb gurulni. Amennyire beláttam tisztának láttam, ezért kikanyarodtam (jobbra). Majd 1-2 mp után hangos dudaszót hallottam a hátam mögött. Nem vonom kétségbe, hogy hibáztam, de Istenemre mondom megálltam jó pár másodpercig figyeltem. Egyszer csak ott termett az a fénycsóva a hátam mögött. Gondolom pont akkorra kanyarodtam ki mire odaért. Ha várok pár másodpercet még akkor nem kapok ekkora dudaszót. Ráadásul még mikor kiértünk a kereszteződésből is megállás nélkül nyomta a dudát. Igen, igaza volt. Máskor jobban figyelek és nagyon sajnálom. Az lenne a kérdésem, hogyha besétál egy kamera felvétellel a rendőrségre ezzel, akkor mennyit kaphatok ezért?
Ne trollkodj kedves utolsó, nyilván tudom, hogy nem kerülök börtönbe. Csupán nagyon megijedtem. Évek óta vezetek minden nap, sosem történt ilyen velem. Büntetésem sincs, tartom a szabályokat. Nem is tudom hogyan hibázhattam ekkorát, de hiába pörgetem vissza a képeket a fejembe. Ugyanoda lyukadok ki:nem láttam be sehogyan sem a kereszteződést.
okt. 21. 07:15
4/22 anonim válasza:
minek mentél oda
okt. 21. 07:25
5/22 anonim válasza:
Lassabban kellett volna kigurulnod.
Ha már kikanyarodtál a tükörbe látnod kellett volna, tehát odaléphettél volna, hogy ne kelljen akkorát fékeznie.
okt. 21. 07:27
6/22 anonim válasza:
Ha nagy a baj,a féket nyomja, nem a dudát.
A dudálás volt a büntetés.
okt. 21. 08:18
7/22 anonim válasza:
Semmit nem kapsz.
Ilyen kerszteződésnél araszolni kell kifele és figyelni a holt teret. És bizony ez az amit sokan nem tudnak, ilyen esetben ELŐRE kell kihajolnod. Üresbe kell tenni a kocsit természetesen mert sebességben ha hajlongsz, leugorhatsz a pedálról. Szépen előre kell hajolni kicsit, hidd el, a legtöbb esetben elég ahhoz, hogy kilássál úgy, hogy még nem lógsz ki veszélyesen.
A fénycsóva a lefagyott tökörben értékelhetetlen információ ilyenkor. Úgy kell kalkulálni mintha nem is lenne ott tükör.
Ez hol történt pontosan? megnézném térképen is.
okt. 21. 10:33
8/22 anonim válasza:
Mégis minek kéne üresbe tenni az autót? Mindig rátromfoltok arra, hogy mekkora hülyeséget lehet olvasni ezen az oldalon.
okt. 21. 10:35
9/22 anonim válasza:
Elsőnek meg kellen tanulnod olvasni, akkor értenéd is :)
Egyébként meg az írásomtól függetlenül is van amikor érdemes üresbe tenni a kocsit.
okt. 21. 10:38
10/22 anonim válasza:
Hacsak nem piros lámpánál állsz vagy nem akarsz kiszállni mozgó autóból, gyakorlatilag nincs. Lemondasz az autó irányításáról, iszonyatosan nagy vezetéstechnikai hiba. Akinek leugrik a pedálról a lába, az adja vissza a jogosítványát.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!