Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Milyen büntetésre számíthatok?...

Milyen büntetésre számíthatok? Majdnem balesetet okoztam?

Figyelt kérdés
Ma reggel kanyarodtam ki egy stop táblás kereszteződésnél, ahol igazán csak a gömbtükör ad támpontot, mert beláthatatlan a hely, de mindenesetre jócskán ki kell gurulni, hogy látni lehessen bármit is. Megálltam, kb 5 másodpercig álltam. Néztem a gömbtükröt, ami sajnos össze volt fagyva, és csak egy fénycsóvát láttam benne. Vártam, hogy jöjjön, de olyan volt mintha "egy helyben állt volna". Máskor is előfordult, hogy parkoló autó kivilágítva állt ott. Nem tudtam eldönteni jön-e vagy sem, ezért vártam még picit, de továbbra is csak egy helyben álló fénycsóvát láttam, ezért óvatosan elkezdzem kintebb gurulni. Amennyire beláttam tisztának láttam, ezért kikanyarodtam (jobbra). Majd 1-2 mp után hangos dudaszót hallottam a hátam mögött. Nem vonom kétségbe, hogy hibáztam, de Istenemre mondom megálltam jó pár másodpercig figyeltem. Egyszer csak ott termett az a fénycsóva a hátam mögött. Gondolom pont akkorra kanyarodtam ki mire odaért. Ha várok pár másodpercet még akkor nem kapok ekkora dudaszót. Ráadásul még mikor kiértünk a kereszteződésből is megállás nélkül nyomta a dudát. Igen, igaza volt. Máskor jobban figyelek és nagyon sajnálom. Az lenne a kérdésem, hogyha besétál egy kamera felvétellel a rendőrségre ezzel, akkor mennyit kaphatok ezért?
okt. 21. 06:40
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
66%
Gondolom itt egy kanyarról van szó. A védett úton érkező csak olyan sebességgel jöhet, hogy meg tudjon állni az általa belátott távolságon belül. Tehát ha te kikanyarodsz és ő hátulról belédmegy, akkor nem te leszel a hibás. Az más, ha elékanyarodsz és oldalról megy beléd, akkor nyilván nem adtál elsőbbséget. De ha már befejezted a kikanyarodást, akkor a kanyarodás érdektelen, akár műszaki hiba miatt is állhattál volna ott.
okt. 21. 11:27
 12/22 anonim ***** válasza:
0%

#10, ha előre hajlongsz, akkor benne van a pakliban, hogy felengeded a pedált, főleg ha gyakorlatlan valaki, mint pl a kérdező.

Tekintettel arra hogy álló helyzetben vagy, nincs szó arról, hogy irányítanod kell, hol láttad ,hogy mozgó járműnél javasoltam az előrehajolást? Talán az előrearaszolásból gondolhattad, akkor írom, hogy egyértelmű legyen a nyilvánvaló, megállsz és utánanézel ki, főleg ha stop kereszteződésben vagy.

okt. 21. 11:47
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
A rendőrség nem fog ilyen semmiséggel foglalkozni még akkor sem, ha felvétel van róla. Ennél sokkal komolyabb dolgokkal sem foglalkzonak.
okt. 21. 12:33
 14/22 anonim ***** válasza:
67%

Kérdező, ő volt a tirpák, mert nyilván jött, mint a meszes.

11-es teljesen jól leírta.

A dudálás közben meg halkan annyit kell mondani magadban: "nyasgem", ami a "Nyald ki a seggem!" rövidítése.

okt. 21. 14:24
 15/22 anonim ***** válasza:
25%

Azért ez marhaság. Ha megengedett sebességgel jön, akkor is ki lehet kanyarodni elé úgy, hogy nem tud időben megállni és hátulról belemegy, sőt az is szabálysértés ha emiatt hirtelen fékeznie kell.

Egyébként meg ha kicsit többel jön mint a megengedett, akkor is elsőbbsége van.

okt. 21. 14:31
 16/22 anonim ***** válasza:
67%

15-ös, pont ez a marhaság. Ha beláthatatlan kanyar volt ott (és valószínűleg emiatt volt ott ez a tükör), akkor simán állhatott volna ott forgalmi okból egy jármű, és máris belecsattan. Egyébként pedig a KRESZ kimondja a vakvezetés tilalmát, vagyis csak annyival mehetsz, hogy az általad belátott útszakaszon meg tudj állni.

A sok idióta azt képzeli, hogy ha 50 km/h az általános seb. korlátozás, akkor ha annyival megy, akkor mindenképp szabályos. A KRESZ ismeri a relatív gyorshajtás fogalmát is, érdemes lenne ezt sok embernek megtanulnia.

okt. 21. 14:37
 17/22 anonim ***** válasza:
50%

Ki mondta, hogy beláthatatlan kanyar volt? Egy kicsit szarabb kereszteződés volt, a kérdező privátban megküldte.

Csont egyenes út sok100 méteren át.

okt. 21. 14:41
 18/22 anonim ***** válasza:
52%
Egyébként kérdező ami streetview-et küldtél, az alapján pontosan az van amit írtam, araszolsz, megállsz (üresben, féken) és előrehajolva ki lehet látni, csak nincs rohadt hosszú orra a kocsidnak.
okt. 21. 14:42
 19/22 anonim ***** válasza:

16

Amiket leírtál, az igaz, de a kérdés alapján nem gondolom, hogy ez állt fenn. Nem a védett úton érkező nem látta be elég távolra az útját, hanem a kérdező. A védett út lehet akár nyílegyenes is, 2 km belátható résszel.

okt. 21. 14:46
 20/22 anonim ***** válasza:

Mégegy kérdező, én Ráckevén élek, itt van egy ilyen szép stop-os kereszteződés. Itt viszonylag gyakrabban képesek balesetezni az emberek.

[link]

Itt is van tükör, de egy íratlan szabály alapján itt mindenki 2 sávon halad az út végén, hogy aki akar az el tudjon kanyarodni jobbra. Így a tükör olyankor totál használhatatlan, nem a jó szögben látsz benne. Sötétben max kis fényt lehet belőle látni mint nálad is látható volt.

Itt is kifelé kell araszolgatni és kihajolni, hogy lássál, főleg, hogy gyakran jönnek balról bringások is.

Itt se szokott a legtöbb esetben gond lenni, a tiéd se rosszabb szerintem.

okt. 21. 14:47
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!