Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Milyen büntetésre számíthatok?...

Milyen büntetésre számíthatok? Majdnem balesetet okoztam?

Figyelt kérdés
Ma reggel kanyarodtam ki egy stop táblás kereszteződésnél, ahol igazán csak a gömbtükör ad támpontot, mert beláthatatlan a hely, de mindenesetre jócskán ki kell gurulni, hogy látni lehessen bármit is. Megálltam, kb 5 másodpercig álltam. Néztem a gömbtükröt, ami sajnos össze volt fagyva, és csak egy fénycsóvát láttam benne. Vártam, hogy jöjjön, de olyan volt mintha "egy helyben állt volna". Máskor is előfordult, hogy parkoló autó kivilágítva állt ott. Nem tudtam eldönteni jön-e vagy sem, ezért vártam még picit, de továbbra is csak egy helyben álló fénycsóvát láttam, ezért óvatosan elkezdzem kintebb gurulni. Amennyire beláttam tisztának láttam, ezért kikanyarodtam (jobbra). Majd 1-2 mp után hangos dudaszót hallottam a hátam mögött. Nem vonom kétségbe, hogy hibáztam, de Istenemre mondom megálltam jó pár másodpercig figyeltem. Egyszer csak ott termett az a fénycsóva a hátam mögött. Gondolom pont akkorra kanyarodtam ki mire odaért. Ha várok pár másodpercet még akkor nem kapok ekkora dudaszót. Ráadásul még mikor kiértünk a kereszteződésből is megállás nélkül nyomta a dudát. Igen, igaza volt. Máskor jobban figyelek és nagyon sajnálom. Az lenne a kérdésem, hogyha besétál egy kamera felvétellel a rendőrségre ezzel, akkor mennyit kaphatok ezért?
okt. 21. 06:40
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:
Értem köszi a válaszokat. Nyilván óvatosabb leszek, mint eddig voltam bár eddig is nagyon figyeltem itt mindig. Lassan araszolva mentem most is, de csak pár métert láttam be az útból ami akkor aza pár méter tiszta volt. A fényszóróját sem láttam a balról érkezőnek. Egyébként meg az oszloptól, meg a kaputól semmit nem nagyon látni bal oldalról. De próbálok legközelebb úgy helyezkedni majd, hogy még jobban kilássak mint most. Eddig nekem sem volt ezzel gondom, de most ez így alakult sajnos. Nyilván nem a másik sofőr hibája, hogy nem láttam.
okt. 21. 14:54
 22/22 anonim ***** válasza:
Gyakorolj. Menj arra olyankor amikor ritka a forgalom, nem tartasz fel senkit. Próbálgassad magadat olyankor!
okt. 21. 14:57
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!