Milyen büntetésre számíthatok?(bővebben lent)
Figyelt kérdés
A minap autóval mentem haza a megengedett sebességgel este 8 óra fele, köd volt illetve sötét és egy alkoholtól bódult ember 2 mankóval ki dőlöngélt elém, sajnos elütöttem és bele is halt a sérüléseibe. Láthatósági mellényt nem viselt, a közvilágítás rossz volt illetve az úr teljesen sötét ruházatban volt.jan. 5. 20:04
11/31 A kérdező kommentje:
A helyszínelés 3 napja tart, még a mai nap is drónfelvételeket csináltak a helyszínről. Illetve megállapították hogy jóval a megengedett sebesség alatt mentem ( 50 es táblánál 35-40). A mentőket én hîvtam illetve a rendőrséget is magamra drog alkohol nem volt a szervezetembe és az úr az autóm elé lépett.
tegnapelőtt 08:44
12/31 A kérdező kommentje:
Ügyvédet fogadtam és mint korábban is írtam az elhalálozott úr erősen bódult állapotban volt teljes sötét ruházatban úgy hogy józanul is nehezen tudott közlekedni( mankóval járt)
tegnapelőtt 08:50
13/31 BeefEater válasza:
Akkor innentől kezdve ne a gyakorin kérdezz, hanem az ügyvéded tanácsait fogadd meg. Az ügy részleteit ne osszad meg itt addig amíg nincsen jogerős ítélet.
Nekem úgy tűnik, hogy az alap dolgokat megtetted (segítségnyújtás, járművezetésre legalább látszólag alkalmas állapot, mivel a sebességhatár alatt voltál, még azt is lehet mondani, hogy nem feltétlen volt relatív gyorshajtás).
14/31 anonim válasza:
Azt hogy derítik ki, hogy éppen elédborult, amikor te szabályosan haladtál vagy már ott feküdt és te nem észlelted őt?
15/31 anonim válasza:
14.
Tanú, térfigyelő, sérülések helye és fajtája stb.
16/31 A kérdező kommentje:
Kamera volt kihelyezve, csak akkora volt a köd hogy nagyjából a féklámpám látszott ahogy fékezek, először azt sem tudtam mi történt mivel az úrból semmit nem láttam az úton( fekete kabát fekete nadrág kapucni). Lényegében annyit észleltem hogy berobban a szélvédő, a 112 es segélyszolgálatot egyből hívtam és mondtam hogy egyszerűen nem tudom mi történt hogy valaki nekivágott e valamit a szélvédőmnek vagy embert ütöttem el vagy kutyát vagy őzet. Nyilván már ekkor kiszálltam a gépjárműből de meg ekkor se észleltem az elgázolt urat a hatalmas köd miatt kellet egy pár perc mire láttam hogy be esett az árokba. Amint ezt észleltem közöltem a segélyszolgálattal hogy mentőket illetve rendőröket is küldjenek mert gázolás történt. Az elgázolt urat stabil oldalfekvésbe helyeztem pulzust néztem ami már sajnos gyenge volt.Ahogy a rendőrség oda ért abban a pillanatban közöltem hogy teljes mértékben együtt működők velük, kértem a szondát amit 2x is meg fújtam( saját kérésre) illetve a gyors drogtesztet amiből 3 mat is csináltak (mind 3 negatív lett)kérés nélkül át adtam a személyim jogosítványom illetőleg az autó forgalmi engedélyét, sajnos a mentősök mire oda értek az úr el halálozott, illetve még annyit megállapított a mentős hogy az úrból árad az alkohol szag( ez persze nem mentesít az alól hogy elütöttem). Egy darab fültanú volt aki a csattanást hallotta. Rettenetesen érzem magam azóta…
tegnapelőtt 23:10
17/31 anonim válasza:
Teljes mértékben együtt érzek veled. Sokágig veled fog maradni ez az érzés.
Sokkal ladsabban kellett volns menned, még a harmincnál is.
A leírádod alapján úgy hiszem s bíróság fel fog menteni.
18/31 A kérdező kommentje:
Nem tudom mi lenne legjobb, gondolkoztam az öngyilkosságon is már de azzal se hoznám helyre a dolgokat. De egyszerűen nem tudok megbékelni magammal.
tegnap 00:15
19/31 A kérdező kommentje:
Persze nem sajnáltatni akarom magam, az elhunytat illetve a hozzá tartozóit sajnálom! Csak 10 év vezetés alatt még egy macskát se ütöttem el, persze nem mondom hogy azt nem sajnálnám! Csak nehéz tükörbe néznem úgy hogy meghalt miattam egy ember…
tegnap 00:25
20/31 anonim válasza:
Neked ez ügyben egy valakivel lesz dolgod, az a pszihológus!
Nincs az a bíróság, amelyik téged ez ügyben elitélne!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!