A felfestett STOP jelnél megálltam, de a táblánál csak átcsorogtam, sehol senki sem volt a védett úton. Aztán a vasúti parkolóban mellém álltak felkapcsolt villogóval a rendőrök.
#9 És tényleg. Ez engem is megtévesztett, de most hogy ráközelítettem látszik, hogy az egy foltozás az úton. Mondjuk én egy ilyen büntetés után valószínű bekopogtatnék pár ajtón, mert el tudom képzelni, hogy este, a sötétben megtévesztő a helyzet.
dec. 5. 10:39
12/20 anonim válasza:
11: és? Semmit nem számít, hogy ott megállsz-e vagy sem.
Megállhatsz, max dudálnak egyet mögötted, hogy mit csinálsz.
A lényeg, hogy a stop táblánál a vonal előtt ÁLLÓRA kell fékezni az autót... Körül nézel még akkor is ha megállás előtt láttad, hogy sehol senki.
Ez eltart 4-5 másodpercig és mehetsz...
Ebbe nem lehet belekötni!
dec. 5. 11:19
13/20 anonim válasza:
10: és ezen mit vitatsz?
Ott a stop tábla a vonallal, ott kell megállni, nem a zebra előtt...
Ha nem lenne vonal akkor állhatnál meg a zebra előtt!
dec. 5. 11:23
14/20 anonim válasza:
1991-ben 500 Forintra.
Dorog előtt, az Esztergom felől becsatlakozó "Suzuki út" végén még nem volt fénysorompó, csak egy stoptábla.
Előttem egy rendőrségi Felicia lazán átgurult lépésben, én meg mentem utána. Feltolta a kéket, aztán egy gyors igazoltatás, helyszíni birság. Nem akartam fokozni a helyzetet azzal, hogy ő is lazán átgurult rajta.
dec. 5. 15:01
15/20 bazaltkaroly válasza:
#12 Valóban. Van ott is vonal, csak a linkelt helyzeten nagyon le van kopva, de így jogos.
dec. 5. 17:12
16/20 fmmarci válasza:
Engem is Székesfehérváron, 20 ezer forintra még 3 éve [link]
szépen megvártak a rendőrök az innen balra lévő bolt parkolójában amíg bevásárltam, mert nem szedtek ki egyből. Azóta a kihalt üres éjszakai városban is megállok a STOP-nál, körülnézek és úgy megyek tovább.
A kérdésben szereplő helyen viszont az esős, szutykos időben NEM látszik a vonal. Hetente járok arra :)
dec. 6. 08:09
17/20 gungasam válasza:
Negyven év alatt egyszer büntettek meg közlekedési szabálysértésért(rámentem a záróvonalra) és egyszer okmány érvényesség lejárásáért.
dec. 20. 22:11
18/20 gungasam válasza:
jaj! előző vagyok, egyszer gyorshajtásért a falu végén a sunyi bitangok, lapítottak lesben. De 83 tól 2020ig pesten vezettem büntetlenül.
dec. 20. 22:13
19/20 gungasam válasza:
Míg a záróvonal átlépéséért 200 forintot fizettem a sebességhatár túllépéséért 30000-et a forgalmi lejárásáért nem emlékszem, azt hiszem 10 000 bánta. Akkor a kereskedő átvert , mert az autót frissen vettem és annyi mindent meg kellett nézni, hogy a forgalmin a dátumot pont nem néztem. 3 napot késett. Ezért a 3 napért vegzáltak az országút közepén fogadásból, és elvették a forgalmit. Azután visszafelé jövet mert a hétvégi telekre mentem ki megint elkaptak de másik két pacal volt. Már nem tudtak mit elvenni.
dec. 20. 22:18
20/20 gungasam válasza:
Hát lassan épül fel az emlékezés: Amikor másodszor elkaptak a hétvégi utamon, megreklamáltam, hogy : Hogy képzelik? hogy jutok új forgalmihoz mikor út közben veszik el, (Belátták, hogy nem hagyhatom ott a kocsit az országúton) nem egy vizsgahelyen vagy hasonló alkalomkor, ezért a második okmányköri szabálysértést nem büntették.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!