Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Kit, hol és mennyiért büntette...

Kit, hol és mennyiért büntettek meg a STOP tábla figyelmen kívül hagyásáért?

Figyelt kérdés

Engem ma Székesfehérváron itt: [link]

A felfestett STOP jelnél megálltam, de a táblánál csak átcsorogtam, sehol senki sem volt a védett úton. Aztán a vasúti parkolóban mellém álltak felkapcsolt villogóval a rendőrök.

15k bánta :D :/

dec. 4. 18:13
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
56%

Pedig még csak nem is kétszer megállós araszolós volt, hanem konkrétan ahol tábla is van, ott nem sikerült megállnod.

Engem még soha nem büntettek meg ilyenért, mert én kihalt úton is megállok a STOP táblánál. Pont azért, mert tudom, hogy akár drónnal is figyelhetik az ilyen helyeket, meg azért, mert lakott területen kívül bármikor jöhet 200-zal egy motoros. Meg kell tanulni a KRESZ-t és be is kell tartani. Nem a te dolgod eldönteni, értelmes-e a tábla alapból vagy adott szituációban, a te dolgod bízni abban, hogy aki kirakta, nem véletlenül rakta ki, és még ha nincs igaza, akkor is betartani, ha már ott van. Örülj neki amúgy, mert adhattak volna 30 ezres bírságot is.

dec. 4. 18:37
 2/20 anonim ***** válasza:
0%
Pedig épp, hogy 2x megállós. A zebránál ÉS a táblánál.
dec. 4. 18:54
 3/20 anonim ***** válasza:
48%
De a kétszer megállós általában az, hogy vonal, és kb. 30-80 centivel később az a hely, ahonnan biztosan be is látható a kereszteződés. Egyazon tábla. Itt egy tábla van. Gyakorlatilag kérdező a felfestésnél megállt, az annál egyébként szigorúbb táblánál meg NEM. Az meg nem mentség, hogy araszolt, mert a zebra és a tábla közötti szakaszon egészen jó sebességet is el lehetne érni.
dec. 4. 19:28
 4/20 anonim ***** válasza:
Nem rég óta vezetek, még nem büntettek meg. Szinte majdnem mindig megállok vagy legalább is annyira lelassítok, hogy 1-esbe kelljen kapcsolni, bár ez nem mentség, de abban bízok, hogy az távolról nem láható.
dec. 4. 20:13
 5/20 anonim ***** válasza:

Te valamit rohadtul benéztél barátom....

Milyen felfestett stop jelnél álltál meg?

Mert van vonal tehát csak ott kellett volna állóra fékezned az autót és kész, ennyi.

dec. 4. 21:16
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
#5 Igen, amúgy a zebra előtt mivel tábla nincs, hiába festették oda a stopot, ha nincs gyalogos, szerintem ott nem lenne kötelező megállni. A KRESZ-ben legalábbis nincs olyan, hogy tábla nélkül egy STOP felfestés "Állj! Elsőbbségadás kötelező!"-t jelentene.
dec. 4. 21:23
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

Így van ahogy mondod 6-os, ott csak akkor kell megállni ha gyalogos jön...

Gondolom a kérdező ott állt meg, a vonalnál meg nem ahol meg kellett volna.

dec. 4. 22:21
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
Egyértelműen ezt írja a kérdező, hogy a felfestett feliratnál állt meg, a táblánál csak átcsorgott. Pont fordítva kellett volna.
dec. 4. 22:40
 9/20 anonim ***** válasza:
100%
Felfestett VONALNÁL kell megállni ha van, ami itt van. Te gondolom a zebra előtti ÚTBURKOLATI JAVÍTÁST nézted vonalnak, ami nagyon nem vonal.
dec. 5. 07:14
 10/20 anonim ***** válasza:

Siófok, Kossuth u-Vilma u kereszteződés, tavaly nyáron.

[link]

5000 lett a bünti, az volt a baj, hogy nem a táblánál álltam meg (ahonnan nem sokat látni), hanem a zebránál.

Amúgy mai napig vitatom, de mivel nem horribilis összegről van szó, inkább szó nélkül kifizettem. Drónoztak a zsernyákok :)

dec. 5. 10:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!