Vakmerő volt vagy én vagyok túl félős?
Ma sógorom fia vitt be kocsival dolgozni, mert a fiam nem ért rá. Ő friss jogsis még, aztán életében nem vezetett még hóban, ez volt neki az első. Azzal szórakozott egész úton, hogy belement a sáv közepén felgyülemlett latyakos hóba aztán éreztem, hogy nagyon instabil az autó, kanyarokban csúszott is.
Én féltem, ő meg nevetett rajtam. Most én vagyok ennyire félős vagy ő volt túl vakmerő?
Férjem meg a fiam mellett szoktam ülni és mindketten nagyon megfontoltan vezetnek, szeretek melléjük beülni, ez nekem most nagyon szokatlan volt.
Eleve azt gondolom, hogy a vezetés felelősséggel jár és nem hülye gyerekeknek kellene jogosítványt adni.
Ha az utasunkban félelmet keltünk akkor eleve nem vagyunk pszichológiailag alkalmasak a vezetésre. Friss jogsisként meg eleve ne csináljon senki ilyet.
Ha téli gumija volt, akkor a helyzettől függően (szigorúan a helyzettől függően) lehet biztonságosabb a latyakon vezetni. A téli gumi működésének köszönhetően. Lehet instabilnak érződik, mivel keresztirányba tud egy kicsit dobálni, de hosszirányban (ismét, helyzettől függően) jobb lehet a tapadás és utóbbi fontosabb.
Nem feltételezem, hogy van akár csak egy kis halvány gőze minderről, hogy ezzel tisztába legyen, de vak tyúk is talál szemet, puszta véletlenségből is eltalálhatta a helyes megoldást.
#7 "azaz nem 100% víz"
Csak a félreértések elkerülése végett: nyilván folyékony vízre gondolok.
Sok fiatal szereti feszegetni a határokat, hazudnék ha azt mondanám, hogy én soha nem ökörködtem a hóban.
De lehetne annyi esze, hogy nem egy rokon autójával és (egy félős) utassal teszi mindezt egy főúton.
Így látatlanban pszichológiailag éretlen még a srác a vezetéshez.
Én is friss jogsis vagyok, inkább még jobban figyeltem a hó miatt.
Egyik ismerősöm mesélte, hogy friss jogsis haverja az első útján az árokban kötött ki, túl nagy lett az önbizaloma és azt hitte, hogy ha megvan a jogsija akkor már mindent tud
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!