Az miért van, hogy amikor autó és motoros ütközik, akkor az esetek több, mint 90 százalékában az autós a hibás?
#21: Hol írtam én olyat, hogy csak ilyen motoros létezik? és hol írtam, hogy az autós nem lehet hibás? Sőt kifejezetten beleírtam, hogy mindkét oldalon béka segge alatt a morál, ahogy azt is, hogy az autósok képességei is sokkal gyengébbek, mint kellene. Sőt azt sem írtam, hogy rossz a szabály, hogy haladhat, azt írtam, hogy nem tudja normálisan alkalmazni a szabályt. Engem k/rvára nem érdekel, hogy gyorsabban halad, nekem attól nem lesz rosszabb. Ezt csak az olyanok gondolják, mint te, akik szerint a másik járműven ülő az valamiféle ellenség. Nyilván, ha nem tudja helyesen alkalmazni a szabályt, az probléma, ahogy konkrét példákkal demonstráltam is.
Értem én, hogy a másik oldalon vagy, és szerinted meg minden autós hülye, de attól még nem kellene kikapcsolni az értő olvasást, aztán nekiállni személyeskedni...
Nem állítottam, hogy a szabállyal van bajod. Am. autópályán motorost eleve csak elvétve látni, mivel a legtöbb az élvezet kedvéért ül motorra, sokáig egyenesen menni pedig nem nagy élvezet. Éppen ezért, ha figyeled a híreket, láthatod, hogy gyakorlatilag soha nem ott történnek a motoros balesetek. Ha pedig mégis megy oda időnként egy-egy példány, és tényleg szambázik, azt általában azért teszi, mert megvan hozzá a tapasztalata és az önbizalma, vagyis megint csak kicsi az esély a balesetre.
A piroson áthajtásról annyit, hogy az nem járműfüggő, ill. motorost kevesebbszer fogsz látni ilyet csinálni, pont azért, amit már korábban is írtam (a saját életével játszik).
A záróvonalon, forgalomtól elzárt területen, járdaszigeten, vagy annak túloldalán (szembe sávban) jellemzően akkor mennek, ha áll előttük a kocsisor, szembe meg nem jön semmi. Ez esetben pedig gyakorlatilag nincs veszélyforrást, tehát szinte kizárt a baleset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!