Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Az miért van, hogy amikor...

Az miért van, hogy amikor autó és motoros ütközik, akkor az esetek több, mint 90 százalékában az autós a hibás?

Figyelt kérdés

okt. 23. 21:00
1 2 3
 11/25 Kroms ***** válasza:
35%
Mert a motor kisebb, és így nehezebben látható. Plusz a motorosok sokkal jobban figyelnek a környezetükre, mert tudják, hogy az életük múlik rajta. Meg a telefont sem nyomkodják és bagózni meg enni sem szoktak vezetés közben, ellentétben nagyon sok autóssal.
okt. 24. 01:51
 12/25 anonim ***** válasza:
63%

"Plusz a motorosok sokkal jobban figyelnek a környezetükre, mert tudják, hogy az életük múlik rajta."

Nyilván ezért b_szatják végig ész nélkül a kocsisor mellett legyen az álló, vagy haladó sor...

okt. 24. 10:20
 13/25 MGéza ***** válasza:
30%
#12: Ne a youtube csatornákon májerkodó hullajelöltekkel azonosíts már minden motorost...
okt. 24. 10:35
 14/25 Kroms ***** válasza:
23%

Kiragadott példa... Napi 4-6 órát vagyok Bp. útjain, és nem emlékszem, mikor láttam ilyesmit utoljára.

okt. 24. 21:15
 15/25 anonim ***** válasza:
39%
#14 Akkor csukott szemmel vezetsz.
okt. 25. 00:24
 16/25 anonim ***** válasza:
82%
Mert kritikán aluli a morál (mindkét oldalon), ezért az utóbbi években hozott motorozást (kétkerekűs közlekedést könnyítő) szabályokat tahó módjára, helytelenül alkalmazza a többség. Így olyan helyzetet teremt, amit már az autósnak kellene kivédeni. Sokan meg azért annyira nem vezetnek jól, hogy ilyen szinten tudjanak korrigálni más helyett.
okt. 25. 07:22
 17/25 anonim ***** válasza:
66%
16: milyen "utóbbi években hozott" szabályokra gondolsz?
okt. 25. 16:53
 18/25 anonim ***** válasza:
52%
#17: Pl. amit csak úgy emlegetünk, hogy "az álló sor mellett/között előremehet"
okt. 26. 17:25
 19/25 Kroms ***** válasza:

Én 2015-ben vizsgáztam full A-ra, és ez már akkor is létezett. Azt meg egyáltalán nem értem, miért ezen rugózol, miközben ez pont egy olyan szituáció, ahol szinte kizárt, hogy baleset legyen, kivéve, ha egy autós úgy próbál hirtelen sávot váltani, hogy egyáltalán nem néz a tükörbe...

okt. 28. 18:31
 20/25 anonim ***** válasza:
30%
#19: Ilyen régen lett volna? Szalad az idő... Még nagyobb szégyen, hogy azóta sem sikerült megtanulni helyesen alkalmazni. Nem rugózom rajta, válaszoltam a kérdésre... Ha figyelmesen újraolvasod a választ, nem a szabállyal van bajom, hanem a morállal és a tudás hiányával (a kétkerekűsvel nem tudják alkalmazni, az autósok, pedig nem tudják kezelni, hogy ők nem tudják alkalmazni) Kizárt, hogy baleset legyen? Amikor autópályán torlódás miatt hol megáll, hol 80-nal megy a 2-3 sáv, a motoros meg szambázik át a sorok között az nem ilyen szituáció? Vagy amikor van egy kiegészítő jobbra zöld, de a megy előre mert teli piros van? Vagy amikor a szabályt úgy értelmezik, hogy a záróvonalon, forgalomtól elzárt területen, járdaszigeten, vagy annak túloldalán (szembe sávban) is mehet előre? Csak, hogy három nagyon egyértelmű, nagyon gyakori esetet mondjak.
okt. 29. 07:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!