Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Börtönbe fog kerülni a sofőr...

Börtönbe fog kerülni a sofőr ezért?

Figyelt kérdés
[link]
okt. 2. 21:31
 1/7 anonim ***** válasza:
91%
Nem
okt. 2. 21:32
 2/7 MGéza ***** válasza:
92%
Nem. Kóbor állatra nem kell számítani az úton, ha valakit felelősségre vonnának az a kutya gazdája. A sofőr joggal gondolhatta, hogy az ebnek annyi, bár ahogy olvasom megmentették.
okt. 2. 21:41
 3/7 anonim ***** válasza:
95%
Nyilván nem, tekintve, hogy az állat elgázolása (hacsak nem bizonyíthatóan szándékos) nem bűncselekmény. Eleve a kutya a gazda felelőssége, tilos szabadon mászkálnia az utcán és a gazdát vonhatják felelősségre a balesetért, illetve az autós kártérítést is kérhet.
okt. 2. 21:41
 4/7 anonim ***** válasza:
86%

A KRESZ nem nagyon rendelkezik az állat gázolásáról. Cserbenhagyás csak személy esetén jöhet szóba, az állat pedig nem személy. Állatkínzás is csak szándékos/indokolatlan esetben jöhet szóba, nyilván a baleset nem az.

Másik oldalról kutyát belterületen csakis pórázon szabad vezetni, tehát jogilag be sem következhetne a gázolás illetve ha bekövetkezik akkor a (jelenlévő) gazda kötelessége az állat ellátása és az esetleges kár megtérítése.

okt. 2. 22:34
 5/7 anonim ***** válasza:
73%
Nem található már a videó, de állat gázolásánál nem nagyon van következmény. Ha javítani kell a sérülést, az saját költség (hacsak nincs casco), meg illik szólni az önkormányzatnak, hogy vigyék el a tetemet.
okt. 3. 01:26
 6/7 anonim ***** válasza:
85%
5: Ha megvan az állat gazdája, akkor ő fizet, mert az állatnak semmi keresnivalója az úttesten és a gazda felelőssége ezt megakadályozni.
okt. 3. 12:05
 7/7 anonim ***** válasza:
77%

Ha ezért börtön járna én már nagyon sokat ültem volna börtönbe. Egyszer autópályán jött elém egy kutya. Akkora sebességgel csaptam el, hogy láttam ahogy ketté szakad a teste.

Aztán egyszer meg faluban került a kerekeim alá egy macska. A parkoló autó takarásából futott ki az utolsó pillanatban, esélyem sem lett volna reagálni.

Ez hány év lenne már?

okt. 4. 09:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!