Milyen sofőrnek tartod magad?
32 éve vezetek, ebből 18-at PÁV1-el, megkülönböztető jelzéssel Budapesten. Az első 4 évet C+E kategóriás teherautókkal országszerte a VOLÁN sofőrjeként, később 4 évet egy furgonnal egy nagy számítástechnikai szerviz alkalmazottjaként kiszállítóként, ahol átlag napi 5- 600 km-ert mentem az országban ( a napi csúcsom 750 km volt). És közben persze 25 éve vezetek saját autót Budapesten, napi szinten.
Nem nagyon tudom összeszámolni, de szerintem bőven 1.5 millió levezetett km-en vagyok túl.
Ez alatt két koccanásos saját hibás balesetem volt, komoly balesetem egy sem.
Te döntsd el, hogy a te fogalmaid szerint melyik kategóriába tartozom!
6 éve van jogsim, igazából meg vagyok elégedve magammal, de persze néha előfordul velem is, hogy kapkodok vagy figyelmetlen vagyok.
Eddig aki beült mellém az nyugodt szívvel ülne be másodjára is, illetve van a szomszédban egy idősebb emberke akivel jóban vagyok, viszont a Mercedesét ő eddig két embernek adta kölcsön, a fiának meg nekem. Szóval nem lehetek olyan borzalmas sofőr.
Az a tapasztalatom, hogy fejben nagyon ott vagyok, közlekedésmérnökként kicsit másabb szemmel látom az utat. A különböző helyek kialakításainak gyengeségeit hamarabb felismerem, így általában jóval hamarabb fel tudok készülni arra, hogy mi fog történni; na meg a tipikus viselkedési mintákat is ismerjük. Nehézséget alkalmanként a szűkebb helyekre történő parkolás szokott okozni, a párhuzamost kifejezetten utálom.
Az elmúlt 12 évben nem okoztam és nem szenvedtem balesetet.
köszi a válaszokat.
kedves 4es, statisztikákból én nem tudom megítélni, milyen sofőr vagy, 1.5 millió km-rel is lehetsz egy nagyon szerencsés ügyetlen...
"...1.5 millió km-rel is lehetsz egy nagyon szerencsés ügyetlen..."
Olyanok azért nem kapnak PÁV-I-t, pláne nem használják 18 éven keresztül, napi szinten.
Ha azt írom, hogy van 8 Formula1-es pole-om és 9 futamgyőzelmem, akkor ebből a statisztikából sem tudod eldönteni hogy nem-e csak szerencsés ügyetlen sofőr vagyok? :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!