Ebben az esetben ki hibázott?
Sziasztok! Nem olyan régen volt egy kis afférom az úton. Hála a jó égnek nem lett belőle baj, de ettől függetlenül ezen kattogok.
Bocsi a primitív rajzért, a csík az utat jelöli, a téglalap a buszmegállót, a két vonal pedig szűkítést az úton (kis hidat). Ja, és ez egy település első néhány métere.Lentről jöttünk.
Az történt, hogy hazafele jövet egy busz mögött jöttem, aki leindexelt a buszmegállóhoz, lelassított, én pedig pont beláttam az utat, úgyhogy elkezdtem előzni. Már bőven mellette voltam (ekkor a busz éppenhogy csak gurult, mint aki centiken belül akar megállni) erre hirtelen beletaposott a gázba, és megindult mint a lavina. Elindult mellettem, és a hídhoz érve gyakorlatilag centiken múlt, hogy nem zúzott le, és nem vágott be a patakba.
A busznak nem nagyon van helye leállni, az útszakaszon végig szaggatott vonal van. Szerintetek ki volt a hibás?
8-as válaszolónak: Úgy értettem a 150 métert, hogy a kanyar 2 ága között egy lenyírt rét van, és teljesen be lehetett látni a jobbra menő 150-200 métert. (És ugye mivel lakott terület, 50-es a sebesség határ).
Tudom, hogy hiba volt, nem volt egy lovagias lépés, de úgy gondolom, hogyha egy jármű irányjelzést ad, majd egyértelműen meg is kezdi a manővert, én pedig elkezdem megelőzni úgy, hogy ezt tábla, vagy útburkolati jelzés nem tiltja, akkor ha meg is gondolja magát, de köteles lesz segíteni a saját manőverem efejezésében.
De mint mondtam, nagy veszély nem volt, viszont érdekel, mert egy elég egyedi forgalmi szituáció volt. Köszönöm a válaszokat! Megy a zöld mindenkinek!
A buszvezető meggondolatlanul jobbra indexelt és még lassított is, tehát egyértelműen megtévesztő jelzést adott, azt jelezte, hogy meg fog állni. Na most ilyenkor a részéről minimum elvárható legyen hogy tükörbe nézzen és ha nem jön senki, utána BALRA indexeléssel jelezze a forgalomba való ismételt becsatlakozását, ha már egyszer elkezdett lehúzódni(ezt ugyan nem írtad, de elég nyilvánvalónak tűnik).
4-es válaszolónak: Igen a buszt ki kell engedni lakott területen belül, de a buszos sem veszélyeztethet másokat, tehát nyilván nem indulhat meg, ha már van valaki mellette.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!