Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Várható az, hogy az érintőképe...

Várható az, hogy az érintőképernyős műszerfalakat betiltják közlekedésbiztonsági okokra hivatkozva?

Figyelt kérdés
Elég veszélyes az, ha a sofőr a képernyőt matatja vezetés közben.

ma 02:36
 1/8 anonim ***** válasza:
45%
Nem.
ma 02:47
 2/8 anonim ***** válasza:
Sajnos nem, mert ezek növelik az autó értékét.
ma 05:27
 3/8 anonim ***** válasza:
91%
Sajnos a gyártóknak a profit a lényeg, és egy érintőképernyővel rengeteg gombot, tekerőt megspórolnak, amik gyártásához fröccsöntő szerszámok, gépek kellenek, amiket szintén az autógyárak szoktak finanszírozni a beszállítóknak.
ma 05:56
 4/8 anonim ***** válasza:
dehogy :D
ma 07:05
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem. De sok autó indításnál ki is írja, hogy vezetés közben ne a kijelzőt babráld. Ezzel a gyártó el is hárítja a felelősséget hogy "ő megmondta...."
ma 10:04
 6/8 anonim ***** válasza:
51%

Nekem régi autóm volt, ezeket nem ismerem, de úgy gondolom, hogy a haladás közben szükséges kezelőszervek megtalálhatók hagyományos módon is, kormányon, műszerfalon. Ha tévedek, bocs. Egyebeket úgy kellene megoldani, hogy csak álló járműn lehessen babrálni. Nekem pl. olyan navim volt, ami ha érzékelte a mozgást, semmit nem reagált. Ha a kérdezett cucc nem ilyen, hasznos lenne így módosítani.

Egyébként nem a fejlesztők, gyártók tehetnek a figyelmetlenségről.

Munkám során találkozom navigációs eszközök leírásával. Azt látom, hogy számos vezetést segíti funkció kerül beléjük, pl. sávelhagyásra figyelmeztetés, sebességkorátokra, iskolákra stb. figyelmeztet. Gondolom ezek sok autóba be is épülnek.

ma 10:45
 7/8 anonim ***** válasza:
Dehogy fogják betiltani. Akkor meg felháborodna mindenki, aki úgy használja, hogy vezet, és az anyósülésen ülő kezeli a navit, a rádiót, a klímát, a mindent. Én például így szeretek vezetni, ha már levezetek egy nap 1000 km-t, a minimum, hogy csak kérnem kell és a mellettem ülő csinálja helyettem azt, ami az én kényelmem elősegíti.
ma 11:55
 8/8 anonim ***** válasza:
Micsoda kényelem...
ma 17:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!