Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Németországban lekapott egy...

Németországban lekapott egy traffipax, de nem jött levél mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Hónap végén költözök haza Magyarországra és már 1 hónapja várom a levelet. Voltam bent az illetékes hatóságnál, ahol azt mondták nem tudnak mit kezdeni amíg nem kapok levelet..vicc..mi lesz, ha hazaköltözök és akkor jön levél mikor már rég nem lakok itt? Én már nem tudok ez ügyben mit tenni. Esetleg, ha kijelentkezek az országból a rathausnál meg tudom mondani, hogy várok egy levelet és az otthoni címemre küldjék?

szept. 9. 15:12
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem meg tudod mondani, én a belga kórháznak mondtam meg, hogy az utolsó számlát majd itthonra küldjék, vagy emailben.
szept. 9. 17:02
 2/15 anonim ***** válasza:
Kérj utánküldési szolgáltatást, félévre 25-30 euró.
szept. 9. 17:04
 3/15 anonim ***** válasza:
szept. 9. 17:06
 4/15 anonim ***** válasza:
36%
Na az a hülyeség, ha ezért még fizet is az ember. Külföldieket is lenyomozzák és a nyomozóiroda küldi a csekket. Ha olyan fontos a fritzeknek a gyorshajtás csekk befizettetése, meg fogják találni a kérdezőt. Hazaköltözés előtt úgyis kijelentkezik a városházáról, tehát lesz nyoma, utol lehet érni, ha akarják.
szept. 9. 17:26
 5/15 A kérdező kommentje:
Tényleg..igazad van és ez még eszembe sem jutott. Nos majd mikor költözök a Deutsche Postnál fogom kérni ezt a szolgáltatást. Köszi.
szept. 9. 17:32
 6/15 anonim ***** válasza:
Jön majd csak idő kérdése.
szept. 9. 20:50
 7/15 anonim ***** válasza:
85%

"Külföldieket is lenyomozzák és a nyomozóiroda küldi a csekket"

úgyvan. csak nem mindegy, hogy a német rendörség közvetlen a német lakcímre küldi a büntetést plusz 25 eurós munkadíjért, vagy a nyomozóhivatal mire külföldön megtalál plusz 150 eurós költsegekkel, amit a kérdező fog fizetni. szerintem 12 hónapra egy utánküldésért az a 30 akárhány euró nem sok, így legalabb tudod miket nem jelentettél még ki/át. de mindenki maga tudja.

szept. 9. 21:36
 8/15 anonim ***** válasza:
#7 Azt nem a kérdező fizeti. Magyar rendszámmal olasz traffipax után Hollandiából érkezett hónapokkal később a bírság, az olasz tarifát kellett fizetni. Gondolom a bírság mértékétől függően eldöntik, mennyire érdemes cécózni, de EU-n belül gyorsan és bejáratott módszerrel megtalálnak bárkit. Akkor lehet gebasz, ha a postázás akkor történik, amikor még be van jelentve odakint a kérdező, de mire megérkezik a levél, addigra már nem. Erre az a megoldás, hogy pl. a főbérlővel egyeztetni kell, hogy ha még érkezik a nevére levél, azt valaki bontsa már ki és fotózza be, küldje el emailben, vagy hasonló.
szept. 10. 04:07
 9/15 anonim ***** válasza:
az függ az ottani olasz szabályozastól, lehet szerencséd volt. Vidzont pl az osztrákok sem ugyanannyit küldenek ki egy német rendszámra (nekem ez van), mint egy osztrákra. Tapasztalat. nekem anno 45 eurót kellett fizetni ugyanazert, míg a másiknak csak 30at...igaz nem mostanaban volt, hanem jó pár éve.
szept. 10. 05:54
 10/15 anonim ***** válasza:
"Ugyanazért" - ugyanaz az útszakasz, ugyanaz a tábla, koppra ugyanaz a túllépés? :)
szept. 10. 06:19
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!