Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mekkora sebességgel biztonságo...

Mekkora sebességgel biztonságos még az elektromos roller használata?

Figyelt kérdés
Egyesek azt mondják 35km/h is jó lehet. Ez igaz?

aug. 11. 13:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Valahol 5-8 km/h-ig.
aug. 11. 13:31
 2/11 A kérdező kommentje:

Miért olyan alacsony?

Akkor nem is veszek

aug. 11. 13:34
 3/11 anonim ***** válasza:
31%
130
aug. 11. 15:01
 4/11 anonim ***** válasza:
61%
Szerintem egy zárt hibátlan minőségű pályán akár 70-el is biztonságosan hasíthat. A magyar közutakon ez inkább 20-30. De jobb ha nem is használ senki ilyeneket, mert egy kátyú és a földön van.
aug. 11. 16:12
 5/11 A kérdező kommentje:

4-es

Városi használatra lenne

aug. 11. 16:14
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Akik ezt mondják, azok még nem borultak 35-el.
aug. 11. 20:43
 7/11 anonim ***** válasza:

Szerintem tök egyszerűen megoldható lenne a rolleres agymenés, ha törvényileg kötelező lenne 8-10 km-re korlátozni őket. Az a lábbal hajtós roller szintje.

Eleve az a baj, hogy a roller tipikusan senki földje jármű. Gyalogosok között a 10 km is sok, autósok között a 20-30 is kevés.

aug. 12. 15:58
 8/11 anonim ***** válasza:
78%
Eleve nem is értem hogy mernek az emberek rollerrel csapatni, főleg amikor ketten-hárman is kapaszkodnak egymásba és olyan kátyúkat kell kerülgessenek, amibe kocsival sem hajtok bele.
aug. 12. 15:59
 9/11 A kérdező kommentje:
Szerintem útra biztosan nem valóak (mármint autók közé, életveszélyes mondjon a kormány bármit is, sosem merném autó úton használni)
aug. 12. 16:11
 10/11 anonim ***** válasza:

Szerintem olyan 15km/h az a határ, ahol ha leesel még nincs komolyabb bajod. A roller biztonsága főleg a felhasználótól függ.

Törvénytől függetlenül bukósisak, kötelező biztosítás a minimum, hogy elinduljak vele, pedig nagy rolleres vagyok, de jó lenne, ha a legtöbben nem a törvény miatt vállalnák ezeket, hanem a saját biztonságuk érdekében.

aug. 14. 14:34
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!