Szerintetek melyik a rosszabb: nem ismerni egy közlekedési szabályt, vagy ismerni és tudatosan megszegni azt?
Az itteni beszélgetésektől származik a kérdés, rengetegszer elhangzik az "add vissza a jogsid" mondat olyanokkal szemben, akik valami hülyeséget csinálnak tudatlanságból az utakon, amire sokszor az a válasz, hogy "persze, mert ti mindig minden szabályt betartotok". Na de nem ugyanaz nem ismerni és ismerni, de szándékosan megszegni.
Az én szememben az utóbbi sokkal kisebb baj, mert feltételezve, hogy az ember következetes, nem pedig valami kretén, úgy képes eldönteni azt, hogy az adott szituációban az adott szabály megszegése okoz(hat)-e problémát, míg az, aki nem is ismeri a szabályt, az ész nélkül, meggondolatlanul is megszegi azt. Azonban megértem a másik oldalt is, akik szerint ha valaki nem tud valamit, akkor annak még lehet tanítani (persze már a jogsiszerzés előtt kellett volna, de tanulni mindig jobb későn, mint soha) és ezáltal tud javítani a saját hibáján, ellenben azzal, aki öntörvényűen cselekszik, mert már eleve ismeri a szabályt, csak leszarja, az ilyen ember már nyilván nem fog javulni.
#10 Ha én nem értem, akkor nyugodtan választ adhatsz a kérdésre, amit feltettem.
Beszélgetünk, véleményt cserélünk, normális hangnemben, úgyhogy nem tudom mi szükség van most erre a "á nem érted" f*szságra. Ha kifogytál az érvből, akkor inkább ne mondj semmit.
#11: Olvasd újra a korábbi válaszaimat, légy szíves, és konkrétan kérdezd meg melyik részét nem érted, és elmagyarázom újra, de az egészet A-tól Z-ig nincs értelme leírni, ha semmi nem megy át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!