Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mely motorolaj-gyártók azok...

Mely motorolaj-gyártók azok amik jó minőségű motorolajakat, és melyek amik rosszabb de olcsóbb minőségűeket gyártanak?

Figyelt kérdés

2022. jún. 24. 10:21
 1/7 Japán Gulyás ***** válasza:
100%
Nincs olyan, hogy jó és rossz minőség - szabványok vannak amiknek megfelel valami vagy nem felel meg.
2022. jún. 24. 10:31
 2/7 A kérdező kommentje:
Akkor tehát amin van gyártói jóváhagyás, azt nyugodt szívvel ajánlja az autógyártó is?
2022. jún. 24. 11:19
 3/7 anonim ***** válasza:
Láttál már olyat, hogy egy autógyártó a sajátján kívül mást is ajánlana bele? Ahogy az első írta, a szabványnak való megfelelés a lényeg. A többi már csak plusz adalék és marketing duma.
2022. jún. 24. 16:04
 4/7 A kérdező kommentje:
#3 Oké csak ezeknél a modern motoroknál a plusz adalékok is számíthatnak.
2022. jún. 24. 17:14
 5/7 anonim ***** válasza:
Így van, ezt hívják marketingnek. Valójában még soha senki nem igazolta, hogy egy állandóan Castrol prémium olajjal hajtott motor többet elmenne mint pl egy alap Total Classic olajjal hajtott. Egy ilyen teszt semelyik cégnek nem érdeke.
2022. jún. 24. 19:20
 6/7 anonim ***** válasza:

errea kérdésre senki nem fog neked igazi választ adni

Mindenestre az ismeretlen márkájú olajokkal nem érdemes próbálkozni szerintem

Van vagy 20-30 ismert motorolaj márka azok szerintem (remélem:D) teljesítik azt a minőséget amit kell nekik

2022. jún. 24. 20:23
 7/7 anonim ***** válasza:

Elsőnek megnézném azt, hogy az autó kézikönyvében milyen motorolajat ír elő a gyártó. 3+1 dologra kell figyelni.

1. Viszkozitás: ezt a kézikönyvben SAE jelzéssel látod, majd látni fogsz számokat közöttük "W" elválasztással. Pl. 5-W-30, vagy 5-W-40, vagy 10-W-40. A lényeg, hogy a "W" (azaz winter [angolul tél] rövidítése) előtt lévő szám a téli oldali viszkozitást jelöli, a "W" után pedig a nyári oldali viszkozitást. Minél nagyobb az első szám, annál viszkózusabb, vagy igénytelen autószerelő nyelven vastagabb az olaj. Bővebben itt tudsz róla olvasni:

[link]

2. API teljesítményszint: Legújabb motorolajoknál SN, az autó életkorától visszafelé lehet SM, SL, SJ is. Bővebben itt tudsz róla olvasni:

[link]

3. ACEA szabvány: Erre nem írok semmit, inkább olvasd el, ha érdekel. A lényeg, hogy dízeles autónál nagyon figyelni kell erre, de aki kicsit is törődik az autójával, az mindegy milyen üzemanyagot használ, erre is figyelemmel lesz. Az én benzinesembe A3/B4-es van előírva. Bővebben itt:

[link]

4. Az autógyártó saját szabvány: Na itt jön a következő, a gyártói követelmény, ebből kb. annyi van, mint égen a csillag. Az Opelnál Dexos 1 illetve Dexos 2 van, de van sajátja a VW, BMW, Renault, Mercedes, Porsche, Ford, stb. márkájú autóknak is.

Még annyit, hogy a gyári olajokkal szemben én jobban ajánlanám, ha egy ismertebb motorolajgyártó valamelyik termékét szereznéd be. Ismerősömtől hallottam, hogy a Ford szervízben dolgozó szerelő a saját autójába nem a gyári Ford motorolajat szokta venni. Valamit csak tudhat... Anno engem is lebeszéltek az Opel gyári olajáról.

Ez pedig egy nagyon jól összeszedett összesítő cikk arról, amit leírtam eddig:

[link]

Gyártók közül jó választás lehet a Castrol, Aral, Total, Motul, Mobil, Elf, Eneos, Valvoline, Fuchs, Petronas, Liqui Moly, Shell.

Nevenincs és gyári olajokkal vigyáznék, illetve lehetőleg olyan helyről rendelj, ahol garanciát vállalnak az olaj eredetiségére, ugyanis bizonyos márkáknál (pl. Castrol) nagy biznisz a hamisítás.

2022. júl. 4. 12:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!