Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Kit büntet meg a rendőr, vagy...

Kit büntet meg a rendőr, vagy ki húzza a rövidebbet?

Figyelt kérdés

Autóúton, én a belsőben megyek, megfelelő sebességgel, ami mondjuk 110 km/h. Megjelenik egy autó, ami szintén a belsőben, jóval lassabban megy. Látja, hogy jövök mögötte, de nem áll félre, azért én azonnal kimegyek a külsőbe és megelőzöm jobbról.

Ha ebből vita lesz később, akkor kit büntetnek?

A belső sávban tartó lassabban megy, és nem enged el, tehát hibás.

Azonban én jobbról előzök, ami szintén hiba.

Itt ki kapja a pofont?

2024. máj. 21. 14:24
1 2 3 4 5 6 7
 31/61 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, de csak azért nem illetlek jelzővel, mert engem rakna ki a moderátor.

Így nem is rólad írok, hanem csak egy képzeletbeli lényről. Nos ő annyira nincs tisztában a szavak jelentésével, a szabályok értelmezésével, hogy a vészhelyzetet sem tudja, mi az.

Vészhelyzet okozása például az, ha haladási irányának és/vagy sebességének HIRTELEN megváltoztatására kényszeritek valakit. Nos ez a mesebelé lény szemekkel rendelkezik, a járművén ki is lát. Tehát kellő távolságról észlelnie kell a lassabban haladót. Ha nem látja, törje ketté a jogsiját.

A rendelet indokolatlan akadályozást és zavarást tilt, de nem nevesíti azt. Az csak jogi csűrés csavarás, hogy ha a lányok popóját nézem kellő ok-e, vagy ha egy házszámot keresek? Vagy várakozóhelyet.

De alapos nem forgalmi ok lehet az is, ha a vezető fáradt, de kisebb sebességen azért még megítélése szerint biztonságosan közlekedhet. Vagy törékeny dolog van a járműben, ami nincs úgy csomagolva, hogy ne essen baja.

2024. máj. 23. 11:27
 32/61 A kérdező kommentje:

#30 Köszönöm a választ! Ezt megfogadom.

#31 Nem tudom, hogy ki ez a képzeletbeli lény, nem tudok vele azonosulni.

" ..haladási irányának és/vagy sebességének HIRTELEN megváltoztatására kényszeritek valakit."

Pontosan ezt történt. Mivel bérelte a belsőt és jelentősen lassan ment, így hirtelen kellett jobbra változtatnom az irányt, és lassítanom is. Ha az ideokolatlan akadályozás fogalmát a vezető határozza meg, akkor én is meghatározhatom ,hogy nekem mi a "hirtelen", mert a KRESZ azt sem írja meg pontosan. Lehet valakinek a 0.5 másodperc a hirtelen, másnak meg az 5. Mi ez a kettős mérce?

"Tehát kellő távolságról észlelnie kell a lassabban haladót."

Én a mesebeli lénnyel ellentétben észleltem is a lassabban haladót. Ha nem így lett volna akkor beleüközöm.

- Lányok popóját nézi, akkor nem a vezetésre figyel.

- Házszámot keres, vagy várakozóhelyet. Ezt autóúton kétlem. Max lejárót kereshet, de az ki van írva, és azt sem a belsőben tesszük.

- Fáradtan ne vezessen, mert akkor nem alkalmas a vezetésre, és ezt is tartalmazza a KRESZ.

- Törékeny dolgot szállítson olyan úton, ahol biztosságosabb. Ha én kínai porcelánt viszek, akkor inkább lassú mellékúton haladok.

De miért a belsősáv bérlőt véditek? Máskor amikor szóba kerül ez, akkor mindig a 200-al száguldó BMW-t védik az emberek, amiért nem tudott elmenni a 140-el haladótól.

2024. máj. 23. 11:44
 33/61 anonim ***** válasza:
100%

Gyakorlatilag ilyenért soha senkit nem büntetnek.

A jobbról elhaladás nem büntetendő. Tehát ott kell maradni a szélső sávban, nem cikázni. Majd késöbb, ha szükséges újra ki kell menni a külsőbe

Aki szerint büntetendő a jobbról elhaladás, kérem mesélje már el, de komolyan, reálisan, hogy mi a teendő, ha valaki az adott szituban gondol egy nagyot és km-eken eresztül beáll a belsőbe 70-el? Mindenki aki a külsőbe megy, de mögötte van még, vagy a belsőbe mögötte haladna 110-el, hirtelen lassítson le, és mint egy elmebeteg felvezető konvoj kövesse őt amíg le nem kanyarodik majd 1-2 óra múlva valahol? :D Vicceltek bolondoztok, de tényleg , ennyire ne legyetek már madarak :D

Vagy ilyenkor mikor már ezer autó mögötte araszol mert nagyon szabálytisztelő agyatlan droid mind, akkor ki kell hívni a járöröket, megvárni őket és majd ha félreállítják a lassú belsősávozót, akkor lehet menni?

2024. máj. 23. 11:45
 34/61 anonim ***** válasza:
50%

"Veszélyhelyzet, mert megszegte a szabályt, miszerint a gyorsabb autót el kell engedni"

:D:D:D

Megkérdezem újra, hány éves vagy? 12?

2024. máj. 23. 16:00
 35/61 anonim ***** válasza:
100%
Bírom amikor feltesz valaki egy kérdést, majd átmegy önjelölt jogászba miközben alapvető jogi fogalmakat nem képes objektíven értelmezni.
2024. máj. 23. 16:01
 36/61 A kérdező kommentje:

#34 Jó, akkor nem veszélyeztetett, de mégis megszegte a szabályt azzal, hogy nem engedett el.

#35 Akkor mit nem értelmezek jól? Fel lehet tartani a belsőben a gyorsabban haladót? Nem kell odafigyelni, hogy anyagi kár ne történjen meg?

2024. máj. 23. 17:11
 37/61 anonim ***** válasza:
77%
Milyen anyagi kár lenne abból, hogy előtted lassabban megy valaki? És ha traktor menne lassabban? Vagy busz, ami nem is mehet 110-zel?
2024. máj. 23. 17:52
 38/61 A kérdező kommentje:
Abból lenne anyagi kár, hogy a külső sáv túlzottan töredezett volt, végig rázott az autó, és ha ott mentem volna hosszabb úton, akkor a felfüggesztésem megbánta volna.
2024. máj. 24. 08:48
 39/61 anonim ***** válasza:
100%
Tehát te nem mész a külsőbe mert állításod szerint veszélyesnek ítéled meg, ellenben mástól elvárod, hogy azért kihúzódjon :D
2024. máj. 24. 10:43
 40/61 A kérdező kommentje:
#39 Igen, mert én vagyok a gyorsabb, és el KELL engednie. Illetve van különbség, egy óra rázkódás, és egy öt másodperc elengedés között. Ha utána visszamegy az már nem zavar, meg is értem. Ha én meg tudom csinálni, hogy elengedem a gyorsabbat belül, akkor ő miért nem? Csak rám érvényesek a törvények?
2024. máj. 24. 10:53
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!