Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Kit büntet meg a rendőr, vagy...

Kit büntet meg a rendőr, vagy ki húzza a rövidebbet?

Figyelt kérdés

Autóúton, én a belsőben megyek, megfelelő sebességgel, ami mondjuk 110 km/h. Megjelenik egy autó, ami szintén a belsőben, jóval lassabban megy. Látja, hogy jövök mögötte, de nem áll félre, azért én azonnal kimegyek a külsőbe és megelőzöm jobbról.

Ha ebből vita lesz később, akkor kit büntetnek?

A belső sávban tartó lassabban megy, és nem enged el, tehát hibás.

Azonban én jobbról előzök, ami szintén hiba.

Itt ki kapja a pofont?

2024. máj. 21. 14:24
1 2 3 4 5 6 7
 11/61 A kérdező kommentje:

#10 nem, de ős sem kérdezett engem. Ezt feltételes volt.

Úgy gondolom, hogy ő provokálta ki, és ennek következtében kényszerített a szabályszegésre. Ha nincs ott, akkor én sem szabálytalankodom. Ha valaki lökdös engem, és ezért én visszalököm úgy, hogy elessen ,akkor ő lesz a hibás, mert kiprovokálta, hogy leállítsam.

2024. máj. 22. 09:59
 12/61 anonim ***** válasza:
100%
Te nem szabálytalankodtál a belső sávban? Tehát folyamatos előzésben voltál?
2024. máj. 22. 10:09
 13/61 A kérdező kommentje:
#12 De nem tartottam fel senkit. Azért közlekedtem belül, mert a külső sáv nagyon repedezett, és nincs kedvem kifizetni egy futóműcserét. Azonban ha mögöttem jött volna egy gyorsabb személy, akkor én elengedtem volna. Ha nem ártok senkinek, akkor ez olyan nagy bűn?
2024. máj. 22. 10:41
 14/61 anonim ***** válasza:
100%

13. Miről hadoválsz? A KRESZ-ben nincs olyan, hogy nem ártok senkinek…

Ha nem ártok senkinek, kanyarodhatok balra, ahol tilos? Átmehetek a piroson? Végigtolathatok az egyirányú utcában? Vagy csak éppen a te aktuális szabályszegésed legyen elnézendő?

Na és mi van, akkor, ha másik is úgy találta, rossz az út jobb fele, és a lassabb haladást is meg tudja okolni?

2024. máj. 22. 10:56
 15/61 A kérdező kommentje:

#14 Én ha látnék egy embert, aki a teljesen üres utcában átmegy a piroson, akkor biztos nem jelenteném fel, mert senkinek nem ártott. Vagy ha látom, hogy balra kanyarodik a tilosban, visszafordul, tolat, és nem akadályoz senkit, mert üres a környék, akkor sem jelenteném fel, mert nem vagyok házmester.

Ha ő is úgy találja, akkor addig le tud húzódni, amíg elmegyek. Én is így tettem volna, ha jön valaki mögöttem.

2024. máj. 22. 12:08
 16/61 anonim ***** válasza:
100%
15. TE SZABÁLYOKRÓL és RENDŐRI intézkedésről kérdezel. Nem arról, ki mit tart helyénvalónak, ki mennyire rugalmas stb.
2024. máj. 22. 12:15
 17/61 A kérdező kommentje:

#16 Igaz, kicsit elsodortam a témát, bocsánat. Végül is érthető, hogy az az igazságos, ha mindketten kapunk.

Köszönöm a válaszokat mindenkinek!

2024. máj. 22. 12:36
 18/61 anonim ***** válasza:
100%

"nem lehet hivatkozni arra, hogy a másik kényszerített szabálytalanságra?"

Kényszerített? Fegyvert tartott a fejedhez? :D

A szabálytalanság a saját döntésed, a jogszabályok nem jogosítanak fel a szabályok megsértésére azért mert jogosan vagy jogtalanul úgy érzed mások akadályozzák a haladásod.

Nyilván onnantól, hogy itt vered a hisztit, nem nagyon van miről beszélni.

2024. máj. 22. 13:24
 19/61 anonim ***** válasza:
100%

"Azért közlekedtem belül, mert a külső sáv nagyon repedezett, és nincs kedvem kifizetni egy futóműcserét"

Tehát te is végig szabálytanul haladtál, így tulajdonképpen te magad provokáltad ki a szabálytalanságot...

2024. máj. 22. 13:25
 20/61 A kérdező kommentje:

#18 Jó hát akkor legközelebb, ha ilyen lesz, akkor a seggébe nyomulok, és addig verem a dudát, amíg félelmében ki nem pördül előlem. Így csak betartottam a szabályt, mert meg akartam előzni, és azt balról kell.

#19 A szabályok kifizetik majd nekem a felújítást? A törvényhozóknak kéne megbizonyosodniuk arról, hogy a szabály betartható. Ha most egy kamion leejt, egy zongorát a külső sávban, akkor zúzzam el, mert ott kell haladni? Aztán majd kiszállok a roncsok közül véres fejjel, és verem a mellkasom, hogy "Igen, én betartottam a szabályokat!".

Nem, mert a KRESZ előírja, hogy meg kell tenni mindent, azért, hogy elkerüljük a testi, és anyagi károkat. Én úgy láttam, hogy a külső sáv anyagi kárt okozott volna a felfüggesztésemben, és így csak kötelességből mentem belülre, azonban ha valaki jön mögöttem, aki gyorsabb, akkor félreállok, mert arra a kis időre még nem megy tönkre semmi. Ha már ennyire nagyítóval nézzük a törvényeket.

2024. máj. 22. 16:49
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!