Más is azt érezte, hogy néhány óra vezetés szülőkkel hasznosabb volt és jobban hozzájárult a vezetés megtanulásához, mint a sok idegbeteg, haszontalan oktatóval?
Más megközelítés: ha már fizetsz érte, miért szar emberhez jársz? Millió oktató van, és nem lesz kidobott pénz és idegesség.
Most jogsi nélkül vezetsz a forgalomban? Bátrak vagytok.
Nekem jófej oktatóm volt. Apám külön megtalálta, és megkérte, hogy engem csak úgy engedjen vizsgára, ha megtanított előzni. Megtanított 2x2 sávos úton 110-es táblánál kamiont előzni...
Fogta a fejét apám, amikor friss jogsival mellém ült. Városon belül vihettem anyámat. Olyanról szó sem volt, hogy elmegyek 100 km-es útra és nem ő ül az anyósülésen. Tőle tanultam meg közlekedni. Még mindig jobb oktatóm volt, mint bátyám oktatója, öcsémnek is engedte, hogy ugyanaz az oktatója legyen, aki nekem volt, de a harmadik gyerekénél már érezhetően elfogyott a türelme. És apám azért néha kiakadt annyira, hogy én nem is voltam benne biztos, hogy amint lejár a 10 év, meg akarom újítani a jogsim. Anyámnak már rég lejárt, esze ágában sincs vezetni.
Persze nyilván azóta is vezetek, de igen, az, hogy apám "oktatott", hasznosabb volt. De az is hasznos volt, hogy vágom a KRESZ-t, és apám nem volt hajlandó oktatni, amíg nem volt jogosítványom.
#9 Ez a hozzáállás két okból káros,
1. egyetemi professzornak is tandíj vagy adó formájában fizetsz, mégsem mondod meg neki, hogy hogyan oktasson és hogyan vizsgáztasson téged.
2. Pont ez az "én ezért fizetek" mentalitás az, ami miatt elk*rvult mind az oktatás, mind a diákok hozzáállása, mert sokan azt hiszik, hogy ők azért fizetnek, hogy az oktató simogassa a lelküket és mellesleg garantáltan legyen jogosítványuk.
Szerintem az oktatónak éppenséggel annyi a dolga, hogy megtartsa az órákat, és szakmailag eldöntse, kit szabad tiszta lelkiismerettel vizsgára engedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!