Ember válogatja. Azoknak, akiket noszogatni kell a tanulással, a tantermi oktatás célszerűbb. Akik motiváltabbak a tanulás iránt (bár, aki elkezdi a jogsit, annak ajánlott), azoknak az eTitán az ajánlott.
2020. aug. 4. 21:11
3/18 anonim válasza:
Megveszed az oktatókönyvet és többször figyelmesen elolvasod. Ahol számadatokat látsz (pl. hányszor villanthat az index másodpercenként), azokat bemagolod.
Mellette naponta megcsinálsz 2-3 online kresz tesztet.
2020. aug. 4. 21:19
4/18 A kérdező kommentje:
És ha valaki egy hónapig csak online teszteket töltene ki? Megragadhatna benne minden?
Nekem annyira száraz az a sok szabály :( Kínzás lenne elolvasni egy kreszkönyvet...
2020. aug. 4. 21:24
5/18 anonim válasza:
Továbbra is ajánlom a KRESZ könyvet, függetlenül attól, hogy e-titan, vagy csoportos tantermi oktatás mellett döntesz, és pl a youtube-n is sok hasznos videót lehet megnézni, vagy hasznos kiegészítő tájékoztatást olvasni az interneten.
Minél több forrásból tanulsz, annál jobb, a lényeg mindenhol ugyanaz, de picit más a stílus, pl egy videó vizualisan is segíti a berögződést, egy KRESZ könyvben találhatsz olyan részleteket, amire máshol nem térnek ki, stb...
2020. aug. 4. 21:27
6/18 anonim válasza:
Az eTitán mellett szól még, hogy a tesztekben feltett kérdések és a hozzájuk tartozó válaszok egyek a vizsgán feltettekkel.
2020. aug. 4. 21:36
7/18 anonim válasza:
Nem tudom, hogy az elmúlt 5 évben mennyit változott a KRESZ vizsga, de én úgy tanultam meg a nagy részét, hogy már gyerekkorom óta figyelmes voltam az autóban, 10-en pár éves koromtól kezdve elöl ültem mindig, így már az oktatás megkezdése előtt nekem teljesen egyértelmű volt, hogy pl. egy kereszteződésben kinek van elsőbbsége. Ehhez a tudáshoz pár tankönyvi töltelékadatot kellett megtanulnom (pl. hogy hány centit lóghat ki a biciklitároló az autó hátuljától), és ennyi elég volt. Ennél egyszerűbb módszer nincs, csak ez időigényes, ha most kellene megszereznie valakinek a nulláról a kellő tudást, akkor ez önmagában nem túl jó módszer, viszont ettől még nagyon hasznos lehet ha valaki mellett ülve kvázi így "részt tud venni a forgalomban".
2020. aug. 4. 22:09
8/18 anonim válasza:
Az etitán pont jó választás lenne azok alapján, amiket leírtál. Nyilván át kell olvasni az anyagot és nyilván valamilyen szinten memorizálni kell, de mivel az egész azon alapszik, hogy a modulok végén lévő teszteket hogy töltöd ki, ezért azt is mondhatjuk, hogy a tesztek folyamatos kitöltéséből áll. Ha végeztél az anyaggal, akkor pedig ahányszor csak lehet csináld meg a próbavizsgát (akkor is, ha már unalmasnak tűnnek a kérdések), mert élesben a vizsgán teljesen ugyanazokat fogja bedobni a rendszer, így biztosra veheted, hogy átmész. Aki etitán után megbukik, az csak nem szánt rá elég időt.
2020. aug. 4. 22:13
9/18 anonim válasza:
Tehát nem a KRESZ megtanulása a célod, megelégednél annyival, hogy a teszteken totózva annyi megragadjon, ami a vizsgához elég.
Nem a jogszabályokat kell(ene) megtanulni, hanem a szabályok gyakorlati alkalmazását, és akit érdekel a téma, annak nem száraz olvasmány, sőt még szórakoztató is tud lenni egy-egy KRESZ-feladvány.
Akit nem érdekel, pontosan az érdektelenségből fakadóan tudja nehezebben tanulni, illetve meg sem tanulja, csak a tesztsorokban lévő kérdésekhez memorizálja a válaszokat.... azért olyan szinten ajánlott megtanulni, hogy a gyakorlati oktató "első lehetőségnél", "ott ahol a szabály engedi" utasításaira sem az A, B, C lehetőségek között keresd a helyes választ :-)
2020. aug. 5. 01:30
10/18 anonim válasza:
Semmit nem tanulsz meg ha csak tesztet töltessz ki.
De nem csak elolvasni kell hanem értelmezni is a kreszt.
Ehhez pedig nem elég elolvasni csak.
Én amikor tanultam nem volt net, órán tanultuk és meglehetett beszélni, kérdezni is lehetett sőt vitatkoztünk is róla.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!